Karlovy Vary: Naše ulice, naše volba - motto letošního Evropského týdne mobility

14.09.2014 16:20

Karlovy Vary se opět připojí k Evropskému týdnu mobility, v pondělí 22. září bude MHD po celý den zdarma.

Karlovy Vary: Naše ulice, naše volba - motto letošního Evropského týdne mobility
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

„Naše ulice, naše volba“, pod tímto mottem bude od 16. do 22. září probíhat v Karlových Varech tradiční Evropský týden mobility, který vyvrcholí Evropským dnem bez aut. Cílem kampaně je informovat občany města o existujících alternativách k používání automobilu.

Připravili jsme řadu zajímavých akcí pro žáky karlovarských mateřských, základních a středních škol i pro širokou veřejnost. Vrcholem bude zábavné odpoledne na uzavřené části Moskevské ulice a společná cyklojízda pro rodiče s dětmi.

V pondělí 22. září bude po celý den MHD zdarma!
 
PROGRAM EVROPSKÉHO TÝDNE MOBILITY V KARLOVÝCH VARECH
 
Úterý 16. září 2014 CHODÍME PĚŠKY – dendrologická naučná stezka

Pěší výlet pro děti z MŠ na Sv. Linhart, prohlídka dendrologické naučné stezky vhodné pro výuku dětí přímo v lese ve spolupráci s Lázeňskými lesy Karlovy Vary.

Středa 17. září 2014 CHODÍME PĚŠKY – lanové centrum

Pěší výlet po označené trase pro děti ze ZŠ do Přírodního lanového centra Sv. Linhart ve spolupráci s Obchodní akademií Karlovy Vary a Lázeňskými lesy Karlovy Vary, zakončený opékáním vuřtů.

Čtvrtek 18. září 2014 POZNEJ SVOJE MĚSTO

Vědomostní kvíz pro studenty ZŠ a SŠ ve spolupráci s Městskou policií Karlovy Vary.

Pátek 19. září 2014 NAŠE ULICE, NAŠE VOLBA - Volnočasový areál Rolava a hasičská zbrojnice v Tašovicích

Program pro studenty ZŠ a SŠ zaměřený na cyklistiku. Cyklokoordinátor města Libor Šembera ve spolupráci s paraplegikem Zdeňkem Kirchem a karlovarským Tyfloservisem budou školáky upozorňovat na důsledky nejrůznějších riskantních kroků. Školáci se pokusí zdolat překážkovou dráhu na invalidním vozíku nebo projít připravenou trasu se zavázanýma očima a se slepeckou holí.
Setkání na téma "Naše ulice, naše volba" ve spolupráci se společností pro trvale udržitelný život Karlovy Vary a dobrovolnými hasiči Tašovice pro děti z MŠ, jejich rodiče a prarodiče z okolí Tašovic v budově místní hasičské zbrojnice.
 
Sobota 20. září 2014 ZELENOU STEZKOU NA KOZODOJ

Od 9:00 do 16:00 hod. - Interaktivní prohlídka ekofarmy Kozodoj s ukázkou výroby a pečení vlastního kvalitního chleba z žitného kvasu.

Od 14:00 do 15:30 hod. - Fyzioterapeutka Jana Roschel Vás na ekofarmě Kozodoj provede seminářem s ukázkou praktických cviků na téma "Fyzioterapií na bolavá záda a nohy".

VSTUP ZDARMA
 
Neděle 21. září 2014 EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

Od 13:00 do 17:00 hod. - ZÁBAVNÉ ODPOLEDNE - Moskevská ulice (před budovou magistrátu) - Odpoledne plné soutěží a her na in – line bruslích, odrážedlech, koloběžkách, snakeboardech, šlapacích motokárách a mobilním hokejbalovém hřišti. Kvízy a testy ze světa záchranářů, nutriční poradenství, měření krevního tlaku a tuku v těle. Hromadná projížďka po uzavřené komunikaci za asistence Městské policie Karlovy Vary.

Doprovodný program pro děti - malování na obličej a skákací hrad

VSTUP ZDARMA

Od 13:00 do 13:45 hod. CYKLOJÍZDA NEJEN PRO RODIČE S DĚTMI - nám. Dr. Milady Horákové - Cyklojízda po vyznačené trase Moskevská - Vítězná - Drahovický most - Pražský most - Plynárenská lávka - areál Rolava - Katastrální úřad Karlovy Vary - Šumavská - Moskevská.

Kvízy, hry, zdravověda, možnost registrace do Centrálního registru jízdních kol pro ČR CEREK, kontrola brzd.

Každý účastník obderží mapu trasy, která částečně vede i po silnici za běžného provozu, tato místa bude možné překonat i náhradní trasou po chodníku, kde ale účastníci kolo povedou.
 
Pondělí 22. září 2014 PLAVÁNÍM K DOBRÉ KONDICI

Plavání pro děti z MŠ a ZŠ v KV Areně.

VSTUP ZDARMA
 
V pondělí 22. září bude po celý den MHD zdarma!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mmkv.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…