Klaus je rozený provokatér, tvrdí Havel

02.05.2010 13:27 | Zprávy

Bývalý prezident Václav Havel je toho názoru, že jeho nástupce Václav Klaus má neudržitelnou potřebu provokovat a potřebuje konfrontaci.

Klaus je rozený provokatér, tvrdí Havel

"Přijede na pohřeb sousedního prezidenta a první, co potřebuje sdělit světu, je, že tam postrádá jiné prezidenty," řekl první polistopadový prezident v rozhovoru pro časopis Týden. Dodal, že Klaus „je prostě takový".

Havel narážel na nedávnou situaci, kdy současný prezident Česka kritizoval západoevropské státníky za to, že kvůli problému se sopečným mrakem nad velkou částí kontinentu nepřijeli na pohřeb polského prezidentského páru do Krakova. Sám Klaus jel do Polska vlakem a autem.

Osobnostní rys

„On (Klaus) potřebuje konfrontaci, má neudržitelnou potřebu provokovat. Myslím, že za tím není chladnokrevná kalkulace. Co s tím naděláme?" dodal Havel. Oba politici vedli v minulosti mnoho ideových sporů.

Během rozhovoru pro časopis Týden se Havel vyjádřil i k nové partaji TOP 09. "Uvidíme, co se z toho vyvine. Já jsem přítelem a ctitelem Karla Schwarzenberga. Ale jde o to, zda on je pouze líbivým vývěsním štítem, nebo zda má na tu stranu skutečný vliv," vyslovil své obavy exprezident. Dodal ale, že žádnou odpověď na tuto otázku zatím nemá.

Čtěte také:
Prezidentem by měl být Šimon Pánek, myslí si Havel

Foto: Hans Štembera 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

7:37 Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

Na parkánu v ulici Hradební ode dneška rostou slunečnice. Zástupci vedení města, neziskové organizac…