Litvínov: Případné zvýšení daně vykompenzuje město na odpadech

06.07.2011 9:54

Novela zákona o dani z nemovitosti, přijatá na začátku letošního roku, prodlužuje lhůtu obcím pro případné zvýšení koeficientu daně z nemovitosti.

Litvínov: Případné zvýšení daně vykompenzuje město na odpadech

Obecně závazná vyhláška řešící změnu koeficientu musí nabýt platnosti do 1. října letošního roku. V diskuzi na veřejném jednání litvínovských zastupitelů ve čtvrtek 30. června vystoupil radní a zastupitel Vlastimil Doležal s informací, že rada města přijala usnesení, které ukládá přípravu materiálu do mimořádného srpnového městského zastupitelstva týkajícího se zvýšení koeficientu pro výpočet daně. „Radní se dohodli na principu, že pokud město zvýší koeficient daně z nemovitosti, bude navýšení kompenzováno místním obyvatelům slevou na poplatku za sběr a ukládání odpadu," uvedl Vlastimil Doležal. V rámci tohoto diskuzního příspěvku uvedl, že vedení města uložilo v tomto směru finančnímu odboru zohlednit připravované změny v návrhu rozpočtu města pro rok 2012.

Další zprávy z Litvínova čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mulitvinov.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …