Město nepřizpůsobivé do Bruntálu nestěhuje ani jim nevyplácí žádné sociální dávky

12.09.2014 21:33

Po delší době, tentokrát v čase před volbami do zastupitelstva, se v minulých týdnech opět objevily informace o masivním, organizovaném „přílivu nepřizpůsobivých do Bruntálu“. Stejné zprávy se objevují již nejméně od roku 1998 a vždy se ukazují jako lživé.

Město nepřizpůsobivé do Bruntálu nestěhuje ani jim nevyplácí žádné sociální dávky
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Podobně jako v minulosti, jsou fámy i tentokrát založeny zejména na účelové dezinformaci, že „město stěhuje nepřizpůsobivé do Bruntálu“ nebo dokonce, že z toho radnice může mít nějaký profit, kdy jako původní místo pobytu se v této souvislosti objevuje nejčastěji město Vítkov. Tato informace nemá s pravdou nic společného, a to mj. s ohledem na dvě zásadní skutečnosti:

1. neexistuje jediný důvod, proč by tak město činilo – nemá nejmenší zájem na vytváření problematických sociálních situací. Naopak, snahou radnice je takovým situacím předcházet, proto

2. město postupně snižuje kapacitu bytů v areálu bývalých kasáren, kdy cílovým stavem je snížení nabídky bytů v těchto domech zhruba o třetinu, a to ještě v letošním roce.

Jiná situace může být v případě bytů vlastněných soukromými vlastníky, kdy město nemá absolutně žádný vliv na ubytovávání lidí. Může se pouze snažit přimět vlastníky, aby jimi ubytovaní lidé dodržovali pravidla slušného soužití, a prostřednictvím městské policie dohlížet na nenarušování občanského soužití a dodržování veřejného pořádku.

Druhý okruh fám se vztahuje k dezinformaci, že „město nepřizpůsobivým vyplácí sociální dávky“. Rovněž toto tvrzení je zcela lživé, jelikož město žádné sociální dávky nevyplácí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mubruntal.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…