Soutěž potvrdila, že tuzemští ekologicky hospodařící vinaři dosahují vynikající úrovně. Porota someliérů hodnotila celkem padesát vzorků a shodli se, že nejlepším bio vínem je právě toto oranžové víno. Cena tedy putuje do Mikulova, odkud pochází Víno Marcinčák.
„Oranžová vína vznikají tak, že bobule jsou po odstopkování hroznů macerovány spolu s moštem delší dobu, tady to bylo 48 hodin při teplotě 4°C. Díky tomu se ze slupek do moštu uvolní více aromat, tříslovin a barviva. Tato vína pak mají jasně oranžové tóny,“ popsal Petr Marcinčák.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: mikulov.cz