Mladá Boleslav: O dalším působení hlídek zahraničních policistů se dále jedná

03.11.2018 17:59

Pilotní projekt, v jehož rámci v Mladé Boleslavi po dva měsíce působily také hlídky slovenských a polských policistů, se podle vedení města velmi osvědčil. Je proto v zájmu města, aby se podařilo dojednat působení zahraničních policistů i v dalším období.

Mladá Boleslav: O dalším působení hlídek zahraničních policistů se dále jedná
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Podle nového náměstka primátora Robina Povšíka, který bude o tomto projektu jednat s ministrem vnitra, by se zhruba do konce listopadu mělo rozhodnout, jak tuto situaci řešit v roce 2019.

Zahraniční policisté v Mladé Boleslavi mají sice omezené možnosti působení, na druhé straně jejich přítomnost představuje zásadní výhodu při jednání s cizinci. Ti je více respektují a vědí, že informace o jejich nevhodném či protizákonném jednání v Mladé Boleslavi se tak dostanou i do jejich rodné země, kam se jednou budou chtít vrátit.

Financování a počet zahraničních hlídek

V současné době je ovšem potřeba také vyřešit, jak by do budoucna byly takové mise zahraničních policejních hlídek financovány a zda by se také zvýšil jejich počet. Primátor Radan Nwelati v této souvislosti uvedl, že chápe komplikovanost jednání o těchto misích, ale na druhé straně bude trvat na tom, aby se působení zahraničních policistů v Mladé Boleslavi podařilo prosadit i do budoucna.

Otázky spojené se zajištěním větší bezpečnosti ve městě patří k prioritám vedení města v novém volebním období. Cesta ke zlepšení situace není jednoduchá, je potřeba zajistit zvýšení počtu strážníků i policistů ve městě, jednat s personálními agenturami i zaměstnavateli a řešit i další související problémy s narůstajícím počtem bezdomovců i dalších problémových osob. Zástupci všech politických stran v nově zformované široké koalici se shodují, že koncepčně řešit bezpečnostní situaci je nutné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.