Mladá Boleslav: O dalším působení hlídek zahraničních policistů se dále jedná

03.11.2018 17:59

Pilotní projekt, v jehož rámci v Mladé Boleslavi po dva měsíce působily také hlídky slovenských a polských policistů, se podle vedení města velmi osvědčil. Je proto v zájmu města, aby se podařilo dojednat působení zahraničních policistů i v dalším období.

Mladá Boleslav: O dalším působení hlídek zahraničních policistů se dále jedná
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Podle nového náměstka primátora Robina Povšíka, který bude o tomto projektu jednat s ministrem vnitra, by se zhruba do konce listopadu mělo rozhodnout, jak tuto situaci řešit v roce 2019.

Zahraniční policisté v Mladé Boleslavi mají sice omezené možnosti působení, na druhé straně jejich přítomnost představuje zásadní výhodu při jednání s cizinci. Ti je více respektují a vědí, že informace o jejich nevhodném či protizákonném jednání v Mladé Boleslavi se tak dostanou i do jejich rodné země, kam se jednou budou chtít vrátit.

Financování a počet zahraničních hlídek

V současné době je ovšem potřeba také vyřešit, jak by do budoucna byly takové mise zahraničních policejních hlídek financovány a zda by se také zvýšil jejich počet. Primátor Radan Nwelati v této souvislosti uvedl, že chápe komplikovanost jednání o těchto misích, ale na druhé straně bude trvat na tom, aby se působení zahraničních policistů v Mladé Boleslavi podařilo prosadit i do budoucna.

Otázky spojené se zajištěním větší bezpečnosti ve městě patří k prioritám vedení města v novém volebním období. Cesta ke zlepšení situace není jednoduchá, je potřeba zajistit zvýšení počtu strážníků i policistů ve městě, jednat s personálními agenturami i zaměstnavateli a řešit i další související problémy s narůstajícím počtem bezdomovců i dalších problémových osob. Zástupci všech politických stran v nově zformované široké koalici se shodují, že koncepčně řešit bezpečnostní situaci je nutné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: V areálu nádraží vyroste unikátní opravárenská hala

19:06 Cheb: V areálu nádraží vyroste unikátní opravárenská hala

V areálu chebského nádraží byla za účasti ministra dopravy Martina Kupky, generálního ředitele Český…