Mladá Boleslav: Živelné parkování u Klenice by mělo skončit

25.10.2018 21:23

Osobitá, ale zanedbaná lokalita v ulici Na Klenici s neupravenými povrchy komunikací, nedostatečným osvětlením a živelným parkováním zejména v době hokejových zápasů by se měla v dohledné budoucnosti změnit k lepšímu.

Mladá Boleslav: Živelné parkování u Klenice by mělo skončit
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Město zde plánuje úpravu komunikací i vytvoření parkovacích míst, zlepšení veřejného osvětlení a vylepšení vzhledu této ulice s více odbočkami i vyústěním na dvě lávky přes Klenici.

Kultivace celé lokality, kde také soukromá společnost zrekonstruovala objekty bývalé továrny, je i součástí záměru propojit pro pěší a cyklisty plánovanou promenádu podél Jizery přes do budoucna rekonstruované lokality pod hradem a u Klenice až do parku Štěpánka.

Město má v rozpočtu na úpravu lokality Na Klenici zatím jeden milion korun a o další miliony žádá Středočeský kraj. V druhé půli října byly již připraveny plány na rekonstrukci, probíhalo výběrové řízení na zhotovitele a bylo možné předpokládat, že v listopadu by měly začít stavební práce. Je ale zřejmé, že letos práce pouze začnou a budou dokončeny v příštím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …