Opava směřuje k duhové koalici, strany se dohodly

24.10.2014 10:43

Ve čtvrtek 23. října byla v Opavě podepsána dohoda o vytvoření stabilní koalice mezi pěti politickými subjekty. V následujících čtyřech letech budou Opavu z radních pozic spravovat hnutí ANO 2011, Změna pro Opavu, KDU-ČSL, ODS a SNK Starostové a občané městských částí SMO.

Opava směřuje k duhové koalici, strany se dohodly
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

O post primátora se bude ucházet Martin Víteček (ANO) a na pozice náměstků budou nominováni Simona Bierhausová (ANO), Dalibor Halátek (Změna pro Opavu) a Josef Stiborský (KDU-ČSL).

Koaliční smlouva, by měla být podepsána do 30. října. Do té doby budou jednotliví kandidáti připravovat ve společné kooperaci programová portfolia.
„Jsem rád, že se nám podařilo sestavit pestrou koalici, kterou považuji pro toto město za výhodnou. Zásadní změny se budou provádět lépe, pokud pro ně bude existovat široká shoda, říká Martin Víteček.

Hnutí ANO dlouhodobě deklaruje snahu o zprůhlednění městské správy a zapojení více politických subjektů považuje za první vhodný krok na této cestě. Tímto chceme upozornit na fakt, že v budoucím vedení města chceme realizovat množství kroků, které povedou k optimalizaci radnice, ale rozhodně při jejich přípravě budeme postupovat tak, aby byly všechny realizovány na základě široké shody.

O podobě koaliční dohody a podrobnostech o vzájemné dohodě budeme média informovat v další tiskové zprávě v polovině příštího týdne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.