Ostrava: Z věže se rozhlížel atlet Mike Powell

13.06.2014 19:47

Mezi hosty letošní Zlaté tretry září nad jiné jméno legendárního atleta Mike Powella. V rámci svého pestrého programu si v pátek 13. června prohlédl Ostravu, mimo jiné navštívil Novou radnici. V rámci tiskového brífinku se setkal s náměstkem primátora pro oblast sportu Martinem Štěpánkem.

Ostrava: Z věže se rozhlížel atlet Mike Powell
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Powellovými průvodci po krajském městě byli žáci z bilingvní základní školy na Ostrčilově ulici. Po besedě s žáky a učiteli se Američan vydal v doprovodu dětí na prohlídku centra města. Mimo jiné zavítal na výstavu Branky, body, Ostrava!!! v Ostravském muzeu, která mapuje historii a současnost ostravského sportu.

Společně s dětmi pak vyjel na více než 73 metrů vysoký vyhlídkový ochoz radniční věže, odkud si prohlédl město, jeho blízké i vzdálenější okolí.

Na tiskové konferenci v radnici se Mike Powell vyjádřil pochvalně o městě Ostravě, potěšilo ho srdečné přijetí i zájem lidí, vyzvedl expozice sportovní výstavy, poděkoval dětem za to, jak perfektně zvládly roli průvodců i komunikaci v angličtině. Otázky novinářů nejčastěji směřovaly na jeho světový rekord ve skoku do dálky (895 cm na MS v Tokiu 91) a na soupeření s krajanem Carlem Lewisem. „Jak často vzpomínám na rekordní skok? Jen, když se mě na to ptají. Tedy denně…“ dodal se smíchem Powell.

Michael Anthony „Mike“ Powell (narozen 10. 11. 1963 ve Philadelphii v USA). Dvojnásobný mistr světa ve skoku do dálky (1991, 93), dvojnásobný stříbrný medailista z OH (1988, 92), světový rekordman výkonem 895 cm (1991) překonal o 5 cm fenomenální rekord krajana Boba Beamona (1968), kterému se říkalo „skok do 3. tisíciletí“. V současné době se věnuje trénování dálkařů a trojskokanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…