Plzeň: Už jen dva týdny budou vozit obří loutky na kolotoči děti i dospělé

17.10.2014 20:10

Už jen dva týdny se na náměstí Republiky bude točit mechanický kolotoč s obřími loutkami. Na výjimečné atrakci, kterou do Plzně nechala dovézt společnost Plzeň 2015 jako předzvěst programu projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015, už se svezlo přes třicet tisíc lidí.

Plzeň: Už jen dva týdny budou vozit obří loutky na kolotoči děti i dospělé
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Ti, kteří ještě mají zájem vyzkoušet si jízdu na největším výtvarném kolotoči na světě, mají šanci do 2. listopadu. Atrakce z dílny francouzského výtvarníka Françoise Delarozièra vozí děti i dospělé a slibuje zážitek na pomezí pouťové zábavy a umění.  Tvůrci kolotoče se nechali inspirovat loutkáři, starými technologiemi, animovaným filmem a vším, co pracuje s fantazií.

Plzeň není prvním městem, kde se manéž s mechanickými loutkami točí. V předchozích letech navštívila Paříž, Madrid, Antverpy, portugalské město Portimão, Milton Keynes v Británii a francouzské město Sénart.

Mechanický kolotoč je v provozu kromě pondělí každý den odpoledne od 14 hodin. Jedna jízda trvá čtyři až pět minut a stojí 50 korun. Večer jízdu na kolotoči doprovází projekce na katedrálu sv. Bartoloměje, jejímž autorem je umělecká skupina 3dsense a výtvarník Josef Lepša.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…