Plzeň hostí dějepisnou olympiádu

30.05.2011 17:30

Dějepisná olympiáda se koná v letošním roce po čtyřicáté.

Plzeň hostí dějepisnou olympiádu

Dějepisná olympiáda se koná v letošním roce počtyřicáté a její celostátní kolo hostí město Plzeň. Soutěž organizuje Národní institut dětí a mládeže jako aktivitu pro talentované žáky zejména 8. a 9. ročníků základních škol, 3. a 4. ročníků osmiletých gymnázií a také 1. a 2. ročníků šestiletých gymnázií. Téma je tentokrát „Ve zdraví i v nemoci" (Od šamana po penicilin).

Ústřední kolo soutěže začíná dnes a skončí vyhlášením výsledků v pátek 3. června. Dnes odpoledne také přijal jak organizátory, tak účastníky primátor Martin Baxa, který nad celostátním kolem převzal záštitu. „Věřím, že vás úspěch bude inspirovat k dalšímu, hlubšímu zájmu o historii," sdělil kromě jiného primátor čtyřiceti nejlepším účastníkům z krajských kol.

Dějepisná olympiáda je postupovou soutěží, má jednu kategorii a člení se podle soutěžních kol (školní, okresní, krajské a celostátní). Zadání pro jednotlivá kola vytváří ústřední komise Dějepisné olympiády. Jejím vyhlašovatelem je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Související:

Plzeň: Mistr ČR 2010/2011 ve fotbale na radnici

Plzeň: Mistrovství světa škol ve florbalu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…