Praha: Na Nové radnici se konala konference „Čistá mobilita velkoměst“

15.09.2014 17:08

Ve Velkém sále Zastupitelstva hl. m. Prahy se dnes konala konference s názvem „Čistá mobilita velkoměst“ pod záštitou náměstka pražského primátora Jiřího Nouzy. Konference současně zahajuje letošní Evropský týden mobility.

Praha: Na Nové radnici se konala konference „Čistá mobilita velkoměst“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Hlavním cílem konference bylo zvýšení informovanosti o možnostech využití alternativních pohonů v dopravě a jejich vlivu na zlepšení životního prostředí, především ve městech. Jde například o problematiku nízkoemisních vozidel, systém plovoucího carsharingu, další rozvoj cyklistiky či elektromobilita.

Náměstek Jiří Nouza přednesl příspěvek pod názvem „Nízkoemisní zóny na území HMP, podpora infrastruktury pro nízkoemisní vozidla“. „Zřízením nízkoemisních zón by se Praha připojila k celé řadě měst západní Evropy,“ uvedl náměstek Jiří Nouza. Současně předsedal části konference, která se týkala nemotorových vozidel ve velkoměstech, tedy především rozvoje cyklistiky a řešení elektromobility.

Na konferenci byly také prezentovány cíle celostátních soutěží „Česká dopravní stavba, technologie & inovace roku“ a „Český energetický a ekologický projekt, stavba & inovace roku“. Konferenci doplnila výstava nízkoemisních a bezmotorových vozidel na parkovišti před MHMP a také výstava 12. ročníku Česká dopravní stavba, technologie & inovace roku.

Od roku 2002 se Evropský týden mobility snaží ovlivnit mobilitu a městskou dopravu, stejně jako zlepšit zdraví a kvalitu života občanů. Kampaň dává občanům možnost poznat, jaká je role městských ulic ve skutečnosti a prozkoumat konkrétní řešení městských problémů jako je znečišťování ovzduší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…