Pražský projekt rozvoje kolejové dopravy dostal mezinárodní ocenění

09.05.2011 19:03

Pod záštitou Jeho Výsosti šejka Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, viceprezidenta a vládce emirátu Dubaj a premiéra Spojených arabských emirátů, se v dubnu 2011 konal v Dubaji 59. světový kongres Mezinárodního svazu veřejné dopravy (UITP), kde projekt hlavního města Prahy získal cenu za oblast rozvoje městské kolejové dopravy a byl vyhodnocen jako nejpřínosnější v kategorii regionální cena střední a východní Evropy.

Pražský projekt rozvoje kolejové dopravy dostal mezinárodní ocenění

Zaregistruj se a vyhraj. Více info 

„V celosvětové konkurenci je to nejen významné ocenění pražské hromadné dopravy a práce Dopravního podniku, ale i potvrzení toho, že naše strategie rozvoje hromadné kolejové dopravy je kvalitní. Přísloví říká, že doma není nikdo prorokem, a je pravda, že většinou městskou hromadnou dopravu v Praze bereme jako samozřejmost a spíše ji kritizujeme. Je proto dobré, když nám občas někdo zvenku připomene, že máme jednu z nejkapacitnějších veřejných doprav ze všech evropských metropolí a rozhodně nezaostáváme ani v její kvalitě," řekl první náměstek primátora Karel Březina. 

Hlavní město Praha se do iniciativy PTx2 přihlásilo v lednu 2011 prostřednictvím Dopravního podniku hl. m. Prahy. Projekt je zaměřen na rozvoj sítě MHD v Praze na kvalitu poskytovaných služeb a vychází z aktuální strategie Dopravního podniku, platné pro období 2008 - 2015.

Kongres v Dubaji, jehož motto bylo „Podpora veřejné dopravy," a který doplňovala výstava „Mobilita a městská doprava," měl za úkol přehodnotit priority stanovené v tzv. strategii PTx2 (public transport times two) z června roku 2009, jejíž cílem je zdvojnásobení podílu veřejné dopravy v roce 2025. UITP se v rámci strategie PTx2 rozhodla ocenit úsilí aktérů ve veřejné dopravě, které má napomoci zvýšit podíl veřejné dopravy v následujících letech.

Dálší zprávy z Prahy naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …