Prostějov: Výzva k obezřetnosti při nákupu a konzumaci lihovin

13.09.2014 11:08

Před dvěma lety znepokojila veřejnost tzv. metanolová kauza, která měla na svědomí desítky mrtvých a poškozených s doživotními zdravotními následky.

Prostějov: Výzva k obezřetnosti při nákupu a konzumaci lihovin
Foto: hns
Popisek: Metylalkohol, ilustrační koláž

Jak vyplynulo z informace Celní správy v médiích zveřejněné tento týden, byl na Zlínsku v Bystřici pod Hostýnem objeven sklad s několika stovkami lihovin s vysokým množstvím smrtícího metanolu.

Mluvčí Generálního ředitelství cel Jiří Barták upozornil: „U lidí, kteří si něco načerno uskladní, vždy hrozí, že se to dostane nekontrolovaně mezi lidi,“ Dále poznamenal, že současný nález podle něj svědčí o tom, že by veřejnost měla být při nákupu a konzumaci lihovin i nadále velmi obezřetná.

Magistrát města Prostějova se připojuje k výzvě týkající se obezřetnosti při nákupu a konzumaci lihovin, a to i v souvislosti s nadcházejícími se Prostějovskými hanáckými slavnostmi. Rozhodně se nedoporučuje nákup a konzumace lihovin pocházejících z neprověřených zdrojů.

V průběhu Hanáckých slavností budou jako každoročně prováděny namátkové kontroly prodejců orgány Krajské hygienické stanice a Celní správou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: prostejov.eu

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…