Vsetín: Cena města pro Janu Rokytovou

02.03.2011 20:36

Novou držitelkou Ceny města Vsetína bude Jana Rokytová. Pedagožka, která získá ocenění za dlouhodobý rozvoj kultury ve městě, tím v podstatě naváže na rodinnou tradici. Prvním nositelem ceny je totiž její manžel, hudebník a folklorista Břetislav Rokyta.

Vsetín: Cena města pro Janu Rokytovou

Novou držitelkou Ceny města Vsetína bude Jana Rokytová. Pedagožka, která získá ocenění za dlouhodobý rozvoj kultury ve městě, tím v podstatě naváže na rodinnou tradici. Prvním nositelem ceny je totiž její manžel, hudebník a folklorista Břetislav Rokyta.

Kulturní komise rady města vybírala z dvanácti návrhů, které zasílali samotní občané. Radním doporučili tři návrhy bez udání pořadí - akademického sochaře Miroslava Machalu, nakladatele Dalibora Malinu a již zmíněnou učitelku Janu Rokytovou. Radní doporučili zastupitelstvu města jako nejvhodnější kandidátku Janu Rokytovou a to jejich návrh schválilo.

„Paní Rokytové poslalo svůj hlas nejvíce občanů Vsetína. Je dlouholetou pedagožkou dramatického a výtvarného oboru, má na starosti uvádění společenských akcí, přednáškovou činnost a je vedoucí dámského klubu Tilia. Mimo jiné také spolupracovala na tvorbě tří DVD o městě Vsetíně a režírovala pořad Co v archivech nenajdete. Její práce si moc vážíme," sdělila starostka Iveta Táborská.

Janu Rokytovou ocenění velmi překvapilo. „Přiznám se, že bych jej nečekala ani ve snu. Myslím, že si jej zaslouží řada jiných osobností Vsetína," uvedla skromně Jana Rokytová, která s literárně-dramatickým oborem na místní ZUŠ uspěla dokonce dvakrát v celostátním kole. S výtvarným oborem získala zase několik krajských cen a bronzovou i stříbrnou medaili ve světové soutěži Shankar Price v Indii. Nelze opominout ani její vedení výtvarného oboru na ZŠ Integra, za nějž si vysloužila čestné uznání v Mexiku.

Kromě svého manžela se zapíše do dějin města společně s Jiřím Pardubou, Boženou Raškovou, Oldřichem Ondřejíkem, Evou Urbachovou, Jaroslavem Davidem, Jaroslavem Čermákem, Jaromírem Bazelem st., Libuší a Otakarem Švecovými, Františkem Božkem a Květoslavem Kotasem, Alenou Zdražilovou a Antonínem Kaderkou.

Slavnostní předání Ceny města Vsetína se uskuteční pravděpodobně v průběhu května. (šid)

Další zprávy ze Vsetína čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…