Adamová (TOP 09): Zemanův výrok mě znepokojil

18.01.2015 13:56

Dopis poslankyně TOP 09 Markéty Adamové prezidentovi republiky.

Adamová (TOP 09): Zemanův výrok mě znepokojil
Foto: TOP 09
Popisek: Poslankyně TOP 09 Markéta Adamová

Vážený pane prezidente,

jsem velice znepokojena výroky, které jste 14. ledna 2015 pronesl při návštěvě Rehabilitačního ústavu v Brandýse nad Orlicí. Konkrétně výrok „Nejsem zastáncem názoru, že by děti, které jsou určitým způsobem handicapovány, měly být umisťovány do tříd s nehandicapovanými žáky, protože je to neštěstí pro oba.“ se hluboce dotýká nejen všech, kteří žijí se zdravotním postižením, ale také jejich rodin a v neposlední řadě tisíců pracovníků, kteří se problematikou zabývají.

Dovoluji si Vás upozornit, že je Váš výrok v rozporu se článkem 24 Úmluvy o právech osob se zdravotním postižením. Zároveň bych ráda připomenula, že úmluva vstoupila v platnost na základě svého článku 45 odst. 1 dne 3. května 2008. Pro Českou republiku vstoupila v platnost podle odst. 2 téhož článku dne 28. října 2009.

Vaše výroky znehodnocují snahu nás všech, kteří se na procesu integrace a zavedení inkluzivního vzdělávání podílíme a činíme veškeré kroky k jeho realizaci v praxi, nejen v souvislosti s právě projednávanou novelou tzv. školského zákona.

Zároveň jsou Vaše slova velmi demotivující pro všechny děti a mladé lidi s handicapem, kteří cílevědomě pracují na svém rozvoji a společenském uplatnění. Vážený pane prezidente, důrazně Vás žádám, abyste své výroky vysvětlil a veřejně se za ně omluvil.

Markéta Adamová, poslankyně TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.