Barta (OČR): Dopustí Richard Brabec monopolizaci odpadového trhu?

11.02.2014 6:43

Ministerstvo životního prostředí, vnímané jeho novým ministrem Mgr. Richardem Brabcem jako „rejdiště lobbistů“ je skutečně tím, co v panu ministrovi vzbuzovaly jeho pocity, když nastupoval do funkce ministra?

Barta (OČR): Dopustí Richard Brabec monopolizaci odpadového trhu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Michal Chovanec s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem

Za pomoci pracovníků MPO ČR se ministerští úředníci MŽP snaží co nejdříve legalizovat monopol kolektivních systémů na poli elektrošrotu. Kolektivní systémy berou peníze od výrobců a dovozců i od konečných spotřebitelů, kteří platí za likvidaci nového elektropřístroje nebo zařízení, ještě než ho začali používat. Kolektivní systémy ale inkasují i od skutečných zpracovatelů, kteří elektrošrot ekologicky recyklují a využívají cenné suroviny.

Vybrané peníze, určené na odstranění odpadu končí úplně jinak a jinde. Skutečnost, že musí platit všichni občané, firmy i státní instituce (včetně vlády a úřadů) na účty soukromých firem je alarmující!

Stanovisko k této problematice vydal i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, leč na ministerstvu životního prostředí nikdo neslyší.

Nikdo neslyší ani pláč firem skutečně zpracovávajících elektrošrot, které díky monopolizaci trhu s maximální podporou úředníků MŽP, vyhlašují úpadek a pomalu končí. Při posledním jednáních komisí, zřízených na MŽP ve věci kolektivních systémů, účastníci dokonce prohlásili, že na oprávněné připomínky nebudou brát ohled a to ani na porušování hospodářské soutěže.

Kdo platí ministerské úředníky, kteří mají chránit zájmy občanů??? Ano, daňoví poplatníci. Proč zůstávají na svých místech úplatní lidé, škodící této zemi a řídící se zájmy lobbistů, kteří jim platí jidášským grošem?

Ve středu 5.2.2014 předala strana „Občané České republiky“ OTEVŘENÝ DOPIS pro nového ministra životního prostředí s varováním a upozorněním, co se na jeho ministerstvu děje. Text dopisu obdržela i TV Nova, ČT24, ČTK. Všechna media však o tomto dopise zarytě mlčí. MŽP rovněž! Proč?

Úplné znění mohou všichni zájemci získat na adrese Info@obcane-cr.cz  Dozvědí se řadu zajímavých věcí o tom, co se skutečně nechá pány lobbisty legalizovat a jak legálně „škubat“ stát i jeho občany.

Strana Občané České republiky si dovoluje vyzvat všechny, které monopolizace odpadového trhu kolektivními systémy ohrozí, aby se zúčastnili akce, připravované měsíc březen v Praze a řekli své rozhodné ne tomu, co ještě více poškodí již tak devastovanou přírodu, zvýší nezaměstnanost a odčerpá ze státní pokladny i z peněženek občanů obrovské částky ve prospěch soukromých firem, patřících zahraničnímu kapitálu.

A co na to pan ministr životního prostředí Mgr. Richard Brabec? Dostal se dopis až k němu, nebo dopis včas zadrželi ministerští úředníci, placení z peněz lobbistů. Dozví se občané této země skutečnou pravdu nebo opět budou mlčet média i ministerstvo?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Barta - profil

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Věděli jste, že je pražské metro jedno z nejhezčích na světě?

16:14 Hřib (Piráti): Věděli jste, že je pražské metro jedno z nejhezčích na světě?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pražskému metru.