Berg (Zelení): Připravili jsme manuál pomoci uprchlíkům pro města a obce

13.04.2022 18:42 | Tisková zpráva

Pro zvládnutí pomoci uprchlíkům bude klíčová role měst a obcí. Zelení připravili manuál, který s tím může pomoci.

Berg (Zelení): Připravili jsme manuál pomoci uprchlíkům pro města a obce
Foto: zeleni.cz
Popisek: Michal Berg

„V manuálu jsou základní informace o tom, jak pomoc organizovat a koordinovat, jak řešit ubytování nebo na co dát pozor při komunikaci,“ uvedl Michal Berg, spolupředseda Zelených. Manuál je dostupný na adrese https://manual.zeleni.cz.

V manuálu se klade velký důraz na posilování kapacit. „Popisujeme způsoby, jak do pomoci uprchlíkům zapojovat občany či spolky. Zkušenosti z Německa ukazují, že bez zapojení občanské společnosti je to pro města mnohem složitější,“ dodal Michal Berg.

Právě zkušenosti z Německa z let 2015–2016 jsou základem manuálu. Přispěli do něj také starostové a zastupitelé z českých a slovenských měst na základě jejich aktuálních zkušeností. Informace dodali také koordinátoři a koordinátorky uprchlické pomoci ze spolku Pomáháme lidem na útěku a ze Sdružení pro integraci a migraci. „Budeme rádi, pokud se manuál rozšíří do co nejvíce měst a obcí v Česku nebo na Slovensku. Naše města mají s pomocí uprchlíkům jen malé zkušenosti a manuál jim může být nápomocný k tomu, aby svou práci zvládali lépe,“ dodal Michal Berg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mádlová (ANO): Krytí pro ty jejich asociální škrty

12:05 Mádlová (ANO): Krytí pro ty jejich asociální škrty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.