Birke (ČSSD): Taková spolupráce s Polskem rozhodně dává smysl

18.10.2021 15:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k ocenění za dlouholetý přínos k rozvoji Euroregionu Glacensis.

Birke (ČSSD): Taková spolupráce s Polskem rozhodně dává smysl
Foto: repro Facebook
Popisek: Starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD)

Česko-polská spolupráce nás v Náchodě doprovází na každém kroku. A nejsou to jen Malé lázně v Bělovsi, ale celá řádka další skvělých projektů, které zpříjemňují život nám všem.

Bylo mi proto ctí převzít ocenění za dlouholetý přínos k rozvoji Euroregionu Glacensis u příležitosti jeho 25. výročí. Právě toto uskupení je totiž hybnou silou rozvoje našich měst na obou stranách hranice a významným partnerem při vyřizování žádostí o dotace. Své narozeniny oslavil Euroregion Pomezí Čech, Moravy a Kladska - Euroregion Glacensis před týdnem konferencí v sousední Kudowa-Zdrój a nechyběla ani návštěva účastníků z Čech i Polska na naší lázeňské kolonádě.

Z ocenění, které jsem měl tu čest převzít, mám velkou radost a ještě větší aktuálně z podpory dalších dvou připravených mikroprojektů v celkové výši za bezmála milion korun.

Nově tak díky této spolupráci budou moci společně sportovat děti ze Základní škola T. G. Masaryka Náchod, Bartoňova 1005 a žáci ZŠ v Kudowa-Zdrój. Sto českých a sto polských dětí si vyzkouší kurzy bruslení a ledního hokeje na zimním stadionu v Náchodě, děti absolvují setkání na kolečkových bruslích na profesionální dráze v Duszniky-Zdrój, plavání v aquaparku v Kudowa-Zdrój, rally na kole a sportovní soutěže na školním hřišti v Kudowa-Słone.

Další podpory se dočká prevence v oblasti první pomoci, požární ochrany, bezpečnosti silničního provozu a sebeobrany pro studenty a seniory, kteří získají znalosti a dovednosti z těchto vybraných oblastí a to nejen formou online kurzů, ale i v rámci školení na dopravním hřišti v Náchodě. Díky dotaci v rámci česko-polské spolupráce bude pořízeno i vybavení pro první pomoc a počítačové a záznamové zařízení pro on-line přenos, natočení a střih videozáznamů.

Tahle spolupráce mi rozhodně dává smysl!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…