Chalupa (ANO): Ředitel ČT Dvořák se spojil s Halíkem a Pithartem?

18.01.2018 11:30

Vyzývám Radu pro rozhlasové a televizní vysílání, aby konečně! a neprodleně začala konat a dělat to, proč byla zřízena, proč byla zvolena Parlamentem... a za co je i placena. Česká republika není a nesmí být jakousi anarchií.

Chalupa (ANO): Ředitel ČT Dvořák se spojil s Halíkem a Pithartem?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Toto má být veřejnoprávní, nezávislé medium? Odkdy si ČT činí nárok ovlivňovat, "dělat" politiku? Už ne pan Ruml, Kocáb a spol. ve spacácích, ale rovnou politické manifesty? Tady si evidentně někdo nejen spletl svou velmi dobře honorovanou pozici a roli ve veřejnoprávní službě nám koncesionářům (občanům), ale bezkrupulosně a drze zneužívá své postavení v mediálním prostoru a přivlastňuje si roli, která mu v žádném případě nepřísluší. Jako zaměstnanec daňového poplatníka si přivlastňuje něco, co přísluší pouze demokraticky voleným politikům. My chceme kritizovat Rusko? Co se to tu děje, to jsme ztratili veškerou soudnost?

Pokud má někdo politické ambice, což je zcela oprávněné, pak ať opustí pozici ředitele veřejnoprávního média a usiluje o podporu voličů způsobem, který je adekvátní a morální. Použít a zneužit své postavení ve veřejnoprávním mediu k politicky motivované "mediální masáži" (a to se týká i otázek souvisejících například s migrací, bruselským RVHP, pravdoLáskařstvím atp.) je zcela mimo rámec demokratických principů.

Občan má dostat nestranné, objektivní informace - ale k tomu, aby si občan udělal názor, na to nepotřebuje školení "osvícených" novinářů v žoldu některých politiků v zákulisí (už nemám imunitu, tak musím být opatrný, díky za pochopení). To nás, veřejnost, budou "masirovat" novináři? Začínám mít chaos v tom, kdo tu vlastně řídí stát, zdá se, že si tuto roli zcela neoprávněně privatizuje určitá skupina osob - pak je otázkou, proč vlastně platíme a chodíme k volbám.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Toto si, vážení "koncesionáři" necháme líbit?

Vyzývám Radu pro rozhlasové a televizní vysílání, aby konečně a neprodleně začala konat a dělat to, proč byla institucionalizována, proč byla zvolena Parlamentem...a za co je i placena. Česká republika není a nesmí být jakousi anarchií a cochcárnou, kde si každý začíná dělat co ho napadne - pokud tedy chceme být suverénní zemí s potřebnou autoritou v mezinárodním prostředí a pokud tedy mluvíme a ctíme demokratické principy.(evidentně to někteří považují jen za nutné "kecy" pro "ulici").

Vy někteří, co se sami sebe z neznámých důvodů považujete za "nejchytřejší v celém známém vesmíru", to fakt začínáte přehánět...

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…