Demokratická strana zelených: Doplněním názvu vyústila spolupráce s ochránci zvířat

31.01.2019 22:51

Ke změně názvu strany

Demokratická strana zelených: Doplněním názvu vyústila spolupráce s ochránci zvířat
Foto: DSZ
Popisek: DSZ - Za práva zvířat - logo

Včera bylo představitelům DSZ doručeno rozhodnutí Ministerstva vnitra o registraci politické strany Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT /DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT/.

Doplněním názvu vyústila spolupráce, resp. spojení Demokratické strany zelených s ochránci zvířat. Spolupráce započala již před lety a v loňských podzimních komunálních volbách byly podány v 36 městech a obcích společné kandidátky DSZ a ochránců zvířat. Např. v Praze DSZ kandidovala pod názvem S.O.S. ZA PRÁVA ZVÍŘAT, s názvem ZVÍŘATA JSOU MŮJ ŽIVOT v Brně, ZA PRÁVA ZVÍŘAT A ZDRAVOU PŘÍRODU v Pardubicích, PROTI ZABÍJENÍ A TÝRÁNÍ ZVÍŘAT v Chomutově, ZVÍŘE NENÍ VĚC v Kolíně, ZVÍŘE NEUMÍ ŘÍCT NE, MY ANO!, v Trutnově, S.O.S. POMOZME ZVÍŘATŮM ve Vsetíně, ZA ZVÍŘATA A JEJICH PRÁVA v Dobřanech, S.O.S. ZA PRÁVA ZVÍŘAT, STOP JEJICH TÝRÁNÍ v Úpici, JSEM PROTI TÝRÁNÍ ZVÍŘAT v Břvanech, ČAS NADĚJE, ZA PRÁVA ZVÍŘAT A BUDOUCNOST NAŠICH DĚTÍ v Brankovicích, S.O.S. ŽIVOT PRO KONĚ v Mířkově. DSZ spolu s ochránci zvířat kandidovali i v Plzni, Uherském Hradišti, Písku, Letohradě, Klatovech, Domažlicích, Poběžovicích, Kolovči, Klenčí pod Čerchovem, Postřekově, Chodově, aj. Strana získala 14 zastupitelů a obsadila ve vedení měst a obcí celkem 38 postů: 1x starosta, 1x 1.místostarosta, 1x místostarosta, 1x radní, 3x předseda výboru, 1x předseda komise, 14x člen výboru a 16x člen komise. Celkový výsledek pro stranu byl 7,85 % - ve městech 1,81 % a v obcích 13,88 %.

Hlavní prioritou DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT je ochrana zvířat a jejich práv, ale i ochrana přírody a životního prostředí.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT prosazuje přísnější tresty za týrání zvířat, zlepšení podmínek chovu zvířat a zacházení s nimi, ale i např. zákaz ohňostrojů a petard - s ohledem na ochrana lidí, zvířat, majetku a životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.