Gros (ODS): Skauti z Kobylis oslavili 100 let existence

04.10.2021 13:05

V sobotu 2. října oslavili skauti ze střediska 24 Sever 100 let od svého založení. Na oslavu dorazilo 330 současných i bývalých členů, rodičů a přátel.

Gros (ODS): Skauti z Kobylis oslavili 100 let existence
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8

“Bylo mi velkou ctí navštívit oslavu tak krásného výročí. Jsem opravdu rád, že máme v Praze 8 skautskou organizaci, která se nevzdala ani v období dvou totalitních režimů.

Anketa

Přesvědčujete své okolí o tom, koho má a nemá volit?

72%
hlasovalo: 26238 lidí
Skauti z Kobylis mají být oprávněně na co hrdí,“ řekl starosta Prahy 8 Ondřej Gros, který se oslav výročí taktéž zúčastnil.

Středisko 24 Sever je nejstarším skautským střediskem v Praze 8. První skautský oddíl v Kobylisích byl založen již roku 1921 Eugenem Kellnerem. O čtyři roky později dostali číslo 24.

Dnes má středisko okolo 160 členů, kteří jsou rozděleni do 8 oddílů: 24. oddíl skautek a světlušek, 24. oddíl skautů a vlčat, 24. kmen Roverů, 24. klub oldskautů, 224. oddíl dospělých a 24. oddíl benjamínků.

Pro důstojnou oslavu tohoto jubilea připravili skauti několik akcí, kterými si připomněli důležité momenty a osobnosti své bohaté historie. Po celý rok probíhá soutěž „Stoletá družina“, která má za cíl zábavnou formou seznámit současné členy s historií střediska. Program spojený s oslavou stoletého výročí uspořádali skauti i v rámci tradičního „skautského dne“, který se konal v dubnu 2021. A oslavy vyvrcholily velkou celodenní akcí pro současné i bývalé členy střediska v klubovně na Svornosti právě v sobotu 2. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.