Gros (ODS): Začněte už konečně řešit kolabující dopravu v ulici V Holešovičkách

28.05.2021 14:32

Podle programového prohlášení vedení městské části i programového prohlášení koalice hlavního města Prahy je řešením zahloubení této ulice do tunelu.

Gros (ODS): Začněte už konečně řešit kolabující dopravu v ulici V Holešovičkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8

„Považujeme za nešťastné, že hlavní město aktivně nepřipravuje zahloubení ulice V Holešovičkách, i když ho má ve svém programovém prohlášení,“ podivuje se starosta Prahy 8 Ondřej Gros a dodává:

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí

„U mne převažují obavy z toho, že hlavní město Praha nečiní žádné kroky, které by vedly k zahloubení ulice V Holešovičkách. Dosud pouze zveřejněná studie, navrhující vysázení cca 100 stromů a instalací trolejí pro elektrobus jako řešení problému ulice V Holešovičkách, kterou projíždí 100 tisíc vozidel denně, je pro městskou část a občany žijící v dané lokalitě naprosto nedostačující.“

„Ulice V Holešovičkách je dlouhodobě dopravně přetížena, neboť momentálně plní ulice Liberecká a V Holešovičkách funkci radiály, a propojují vnitřní a vnější okruh Prahy, které jsou v severním segmentu Prahy navíc oba nedokončené. Tedy ulicí V Holešovičkách vede zásadní podíl tranzitu přes Prahu, směřující do tunelového komplexu Blanka, který přebírá i funkci vnějšího okruhu kolem Prahy. Což představuje až 100 tisíc vozidel denně ulicí V Holešovičkách, v blízkosti obytné zástavby,“ říká radní Prahy 8 pro dopravu Tomáš Slabihoudek.

„Takové dopravní vytížení této ulice považujeme za neudržitelné, ale není možné snížit kapacitu této klíčové dopravní stavby, protože nemá alternativu. Proto dlouhodobě prosazujeme zahloubení této komunikace do tunelu. Bohužel radní hlavního města Prahy dosud v rámci tohoto záměru zahloubení neučinili žádné kroky, jelikož v rozpočtu hlavního města nevyčlenili potřebné finanční prostředky,“ uzavírá Martin Jedlička, předseda komise pro dopravu v Praze 8.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…