Havlová (VV): Muslimská školka hrou - Uřízni té ovečce hlavu, musí slyšet modlitbu

16.01.2015 9:00

Chápu, že současná bezpečnostní situace je po událostech v Paříži napjatá, ale o některých věcech by se přesto, nebo snad právě proto, mělo začít hovořit nahlas.

Havlová (VV): Muslimská školka hrou - Uřízni té ovečce hlavu, musí slyšet modlitbu
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Poslankyně za hnutí Úsvit přímé demokracie Olga Havlová

Na facebooku jsem narazila na video, na kterém se malé děti učí podřezávat plyšovou ovečku zvlášť krutou metodou halal.

Na svém blogu jsem před časem o této zvrácené metodě usmrcení zvířete informovala. Jen pro úplnost připomínám, že při porážce stylem Halal musí být zvíře podříznuto za recitace modlitby bez předchozího omráčení, aby modlitbu slyšelo do posledního dechu. Někdy umírá i několik minut, kdy je při plném vědomí.

Ačkoliv je tento způsob usmrcení ke zvířeti velmi krutý a byl i v mnoha státech zakázán z hygienických a jiných důvodů, v ČR bylo uděleno ministerstvem zemědělství několik výjimek a je možné zde tyto „rituální vraždy“ praktikovat.

Halal je výrobek certifikovaný Muslimskou obcí za poplatek, z něhož jdou peníze na provoz Muslimské obce, jako je např. údržba a stavba mešit.

Shlédli jste video? Také Vám, jako mně, běhá mráz po zádech?  Dovedete si představit, že by takováto výuka probíhala na území ČR? Tato situace je více než reálná, neboť si Muslimská obec požádala o druhý stupeň registrace, který umožňuje zřízení vlastních církevních škol a právo vyučování Islámu na státních školách. Považuji tyto praktiky za zvěrstvo. V České republice ať se všichni řídí našimi zákony a my nikomu nesmíme ustupovat tolerančními výjimkami z nízkých ekonomických důvodů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.