Hejtman Grolich: Kraj podpoří hodinu sportu zdarma pro školáky i prvoligové sportovce

05.11.2021 10:06 | Tisková zpráva

Brněnští hráči curlingu soutěžící v 1. lize, házenkářky z Ivančic nebo stolní tenistky z MSK Břeclav. Jihomoravští zastupitelé dnes (4. listopadu 2021) schválili dotaci pro celkem 33 vybraných spolků a klubů, jejichž družstva dospělých reprezentují kraj v nejvyšší nebo druhé nejvyšší celostátní soutěži či interlize. Jde o podporu v celkové výši 14 970 100 korun.

Hejtman Grolich: Kraj podpoří hodinu sportu zdarma pro školáky i prvoligové sportovce
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

Schválením prošla i podpora regionálního sportu, včetně projektu „Sport ve školách 2021/22“, na které dá kraj dalších 280 tisíc korun. Peníze poslouží žákům posledních ročníků mateřských a prvního stupně základních škol v okresních či dalších městech, aby si vyzkoušeli vždy hodinu sportu v areálu školy zdarma. „Každý měsíc si můžou vyzkoušet jiný sport pod vedením zkušených trenérů a pak se rozhodnout, čemu se chtějí v budoucnu věnovat víc,“ vysvětlil hejtman Jan Grolich. Projekt poběží do konce června 2022.

Krajští zastupitelé zároveň schválili i 16 milionů korun pro příští rok: na projekty žádající o dotaci z otevřené výzvy Národní sportovní agentury. Projekty se týkají sportovního zázemí. Patří mezi ně třeba rekonstrukce fotbalového hřiště MFK Vyškov, nadstavba zázemí a rozšíření kapacity krytých tenisových dvorců SKT Tišnov, nebo dostavba areálu loděnice TJ Rapid Brno. Žadatelům, kteří splní podmínky, může kraj proplatit až deset procent z celkových nákladů.

U příležitosti zimních olympijských her v Číně, které se uskuteční od 4. do 20. února 2022 v Pekingu, se bude konat i olympijský festival v Brně. I tuto sportovní aktivitu plánuje Jihomoravský kraj podpořit. „Počítáme s částkou deset milionů korun. Už letní olympijský festival ukázal, že je to správná cesta, jak motivovat děti nejen k pohybu, ale hlavně k lásce ke sportu,“ vyzdvihl hejtman Jan Grolich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Organizované, silově protlačované negování všeho, co funguje a co se osvědčilo

16:14 Senátorka Kovářová: Organizované, silově protlačované negování všeho, co funguje a co se osvědčilo

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k progresivní politice.