Hejtman Hašek: Držím palce desítkám obcí na jižní Moravě, které zažívají masivní opravy dopravní infrastruktury

01.07.2015 10:44

Z Nosislavi do Staroviček se od 30. června 2015 jede po opravené silnici. Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová spolu s hejtmanem Michalem Haškem a dalšími hosty slavnostně zahájila provoz na modernizované čísti silnice II/425.

Hejtman Hašek: Držím palce desítkám obcí na jižní Moravě, které zažívají masivní opravy dopravní infrastruktury
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Opravy silnic představují nikdy nekončící proces. Chci poděkovat všem, kteří se na realizaci tohoto projektu podíleli už od přípravy projektové dokumentace. Místním občanům chci poděkovat za to, že měli pevné nervy a držím palce několika desítkám obcí na jižní Moravě, které  v těchto týdnech a měsících zažívají také masivnější opravy krajské dopravní infrastruktury. Letos poprvé jde do oprav krajských silnic na jižní Moravě více než miliarda korun a já doufám, že toto tempo vydrží. Budu také rád, když tranzitní zákazové značky, které jsou teď nově rozmisťovány na trasách kolem dálnice D2, budou také vynucovány prostřednictvím dopravní policie, protože to je jedna z věcí, které budeme muset akutně s vládou řešit,“ zdůraznil hejtman Michal Hašek.

„Jsem velice potěšena kvalitou a důležitostí projektů, které jsem na jižní Moravě za dva dny své návštěvy viděla. Pro mě osobně je velkou ctí, že tady mohu být s vámi a mohu se účastnit tohoto slavnostního kroku, zvlášť když je projekt financovaný z regionálního operačního programu. Přeji si, aby silnice fungovala, nepropadala se,  aby sloužila obyvatelům obce i projíždějícím jako jsem já,“ uvedla ministryně Karla Šlechtová.

Skončily tak stavební práce na  dvou projektech Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje, které byly realizovány v rámci programu ROP NUTS 2 Jihovýchod. Projekt „II/425 Nosislav - Velké Němčice,  Starovičky“ zahrnuje modernizaci silnice v celkové délce 10,733 km včetně dvou mostů. Stavební práce zahájila firma M_SILNICE v loňském roce s celkovým nákladem 92,5 mil. Kč. V případě projektu „II/425 Nosislav průtah“ šlo o modernizaci silnice v celkové délce 1,788 km včetně jednoho mostu. Stavební práce začaly v dubnu 2015 a prováděla je firma STRABAG  s celkovým nákladem 23,8 mil. Kč. Dokončené stavby navazují na již dříve dokončené projekty na silnici II/425 realizované s pomocí Regionálního operačního programu Jihovýchod v celkové částce 350 milionů korun.

Silnice II/425 je významnou spojnicí mezi městy Brno, Rajhrad, Židlochovice, Hustopeče a Břeclav a řeší dopravní obslužnost sídel podél této trasy. Modernizace této silnice je jednou z priorit Jihomoravského kraje a dotačního programu ROP NUTS 2 Jihovýchod. Dokončené stavby výrazným způsobem přispějí ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu a ke zlepšení životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.