Hejtman Kuba: Jak budeme tento týden očkovat?

12.04.2021 21:21

Pravidelná informace k průběhu očkování

Hejtman Kuba: Jak budeme tento týden očkovat?
Foto: Screen ČT24
Popisek: Martin Kuba v Otázkách Václava Moravce

Milí Jihočeši, tak tady je pravidelný přehled, jak budeme očkovat v tomto týdnu.

Máme k dispozici vakcíny od Pfizer 16 380 dávek, Moderna 4 400 dávek a vakcíny Astra Zeneca by mělo dorazit tento týden, bohužel, jen 900 dávek.

Na druhé dávky potřebujeme 5 944 vakcín Pfizer a Moderny.

Na ty první můžeme tedy použít 12 036 vakcín Pfizer a 3 260 vakcín Moderny. Všech 900 vakcín Astra Zeneca opět dáme praktickým lékařům. Tím bychom měli tento týden dosáhnout 16 196 nově naočkovaných Jihočechů.

Vzhledem k tomu, že k dnešku máme na našich OČKÁCH zaregistrováno cca 14 500 zájemců o očkování ve všech skupinách, tak v tomto týdnu bychom měli naočkovat prakticky VŠECHNY seniory 70+ i chronické pacienty, kteří jsou k dnešku v OČKÁCH registrováni. Od středy se budou moct registrovat lidé nad 65 let a my je budeme moct hned v příštím týdnu začít očkovat.

Takže tady je to po skupinách:

Očkování seniorů 70+
Tento týden by všichni registrovaní senioři v našich OČKÁCH měli dostat SMS s nabídkou termínu.

Očkování pedagogů
Všichni, kteří byli zaregistrováni k očkování, dostali v minulém týdnu nabídku na termín. Všichni, kteří se dostavili mají už první dávku očkování a my jsme dodrželi to, co jsem tady slíbil. V tomto týdnu zmapujeme zbylé případy těch, kteří se nemohli registrovat, protože měli třeba covid nebo se nemohli na očkování dostavit. Jedná se o minimum případů po celém kraji a další postup s nimi budeme řešit.

Anketa

Je vám líto, že Tomáš Petříček končí na ministerstvu zahraničí?

hlasovalo: 13163 lidí

Chroničtí pacienti
Tento týden a na začátku příštího bychom měli naočkovat téměř všechny chronické pacienty, kteří jsou k dnešku registrováni. Ode dneška se mohou k očkování registrovat zbývající chroničtí pacienti, kteří k němu zatím neměli přístup. Jde o pacienty se vzácnými genetickými onemocněními, onemocněním oslabující imunitní systém či lidé, kteří například kvůli intelektové nedostatečnosti nebo jiným postižením nedokážou dodržovat protiepidemická opatření.

Senioři nad 65 let. NOVÁ SKUPINA
Registrace této skupiny bude umožněna od středy 14.dubna. Všichni budou opět řazeni podle věku. Postupně tedy budeme zase posílat termíny na očkování podle toho, jak nám budou chodit vakcíny. Ti, kterým bude brzy 70 let, mohou dostat termín třeba hned na začátku příštího týdne a ti, kterým je 66 nebo 65, budou muset logicky chvíli počkat.

Očkování u praktických lékařů
Tento týden bude k dispozici u PL bohužel jen 900 vakcín. Přidáme k nim 300, které jsme měli připravené na vše OČKA, takže jich rozdělíme 1 200. Víc jich, bohužel, k dispozici nemáme a nevíme, kolik jich bude chodit dále. Pokud tedy někdo je v kategorii nad 70 let a čeká na vakcínu u svého praktika, zvažte registraci v OČKU, kde v těchto dnech budete určitě očkováni.
Vzhledem k tomu, že v některých okresech máme logicky menší počty zájemců o očkování oproti okresu Č. Budějovice, tak v těchto menších okresech zdaleka nejedou OČKA na plný provoz. Teď, když už máme víc vakcín a chceme všem dopřát co nejrychlejší očkování, tak v tomto týdnu nabídneme některým zaregistrovaným v OČKU v Č. Budějovicích možnost přeregistrovat se do Č. Krumlova. Pokud ji Vy, nebo Vaši blízcí využijete, může to znamenat, že se k očkování dostanete třeba o týden dříve. Pokud ne, zůstáváte normálně zaregistrováni v OČKU Č. Budějovice a dostanete svůj termín.

Případná nabídka na přeregistraci bude zaslána na mobil formou SMS i s odkazem na to, jak to provést.

Tak jdeme na to!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.