Hejtman Kulhánek: Chybí mi byť jen náznak sebereflexe a pokory

17.01.2021 21:06

Reakce hejtmana Karlovarske´ho kraje Petra Kulha´nka na prohla´sˇeni´ premie´ra Andreje Babisˇe ty´kaji´ci´ se pru°beˇhu ocˇkova´ni´ proti COVID-19 v regionech.

Hejtman Kulhánek: Chybí mi byť jen náznak sebereflexe a pokory
Foto: archiv
Popisek: Petr Kulhánek

Jsem prˇesveˇdcˇen, zˇe v kazˇde´m kraji ohledneˇ ocˇkova´ni´ proti COVID-19 deˇla´me, co mu°zˇeme. Ma´me v provozu ocˇkovaci´ centra, probi´ha´ vakcinace prioritni´ch skupin, kam patří i klienti pobytových sociálních služeb včetně seniorů nad 80 let. Pomáháme senioru°m 80+, aby se mohli registrovat a rezervovat si ocˇkova´ni´, někteří z nich absolvují vakcinaci v příštím týdnu. V nasˇem kraji ale nara´zˇi´me na za´sadni´ proble´m – nedostatek vakci´n. Upozornil jsem na to ministra zdravotnictvi´ Jana Blatne´ho, nasˇe krajska´ koordina´torka pro ocˇkova´ni´ je denneˇ v kontaktu s centra´lni´m ty´mem, s cˇleny vla´dy jsme o prˇi´praveˇ ocˇkova´ni´ mluvili na spolecˇne´ videokonferenci, NEUSTA´LE KOMUNIKUJEME.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 14. 1. 2021)

44%
49%
hlasovalo: 15396 lidí

Proto meˇ velmi zara´zˇi´, zˇe v dobeˇ, kdy vsˇude rezonuje slovo „spolecˇneˇ“ – spolecˇneˇ poma´ha´me, rˇesˇi´me veˇci, zkra´tka snazˇi´me se to neˇjak zvla´dnout – prˇi hodnoceni´ prvni´ch dnu° ocˇkova´ni´ shrne premie´r te´to zemeˇ svu°j postoj k nasˇemu regionu do veˇty, že „Karlovarsky´ kraj sta´le neˇco rˇi´ka´, je to nejhorsˇi´ kraj historicky ve všem.“ Ma´ to by´t vzkaz obyvatelu°m nasˇeho kraje, zˇe je s na´mi Andrej Babisˇ nespokojen, a proto nad na´mi zlomil hu°l? Poselstvi´ zdravotni´ku°m, dobrovolni´ku°m, kterˇi´ na hranici svy´ch sil denneˇ odva´deˇji´ obrovsky´ kus pra´ce? Chybí mi zde byť náznak sebereflexe a pokory.

Ale nenechme se une´st zbytecˇny´mi emocemi. Kraj se se sta´tem intenzivně komunikuje a budeme v tom pokracˇovat. Protozˇe na´m jde skutecˇneˇ o zdravi´ lidi´, o ochranu senioru°, nikoliv o konfrontaci.

Trpi´me nedostatkem vakci´n. A podle informaci´ ministra Blatne´ho budou doda´vky jesˇteˇ nizˇsˇi´. To neni´ proble´m kraje, ale sta´tu a ten ho musi´ rˇesˇit. Ma´me prˇipraveny dostatecˇne´ ocˇkovaci´ kapacity, abychom mohli rychle a ve vysoke´m pocˇtu proocˇkovat i seniory 80+ . Mi´sto silny´ch slov sˇe´fa prˇes ocˇkova´ni´, ktery´m se premie´r z vlastni´ vu°le stal, bychom ocenili jasne´ a veˇcne´ informace, jak se sta´t k te´hle situaci postavi´.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…