Hejtman Kulhánek: Z karlovarského letiště se bude létat do Turecka

08.02.2022 8:39

Cestovní kancelář Čedok nabídne během hlavní letní sezóny přímé lety z Karlových Varů do turecké Antalye.

Hejtman Kulhánek: Z karlovarského letiště se bude létat do Turecka
Foto: archiv
Popisek: Petr Kulhánek

Obyvatelé Karlovarského kraje i ostatní zájemci tak budou moci od 15. června do konce září odletět na dovolenou pohodlně z letiště v krajském městě. Lety do oblíbené letní destinace bude provozovat společnost Smartwings. 

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55310 lidí

Týdenní či dvoutýdenní zájezdy na Tureckou riviéru mohou lidé vybírat na webu Čedoku? už nyní .„Vzhledem ke zvýšené poptávce po dovolené v Turecku jsme se rozhodli v létě navýšit nejen kapacity pokojů, ale také přidat další odletové místo. Jako jediná cestovní kancelář budeme nabízet přímé lety z Karlových Varů. Vidíme velký potenciál u klientů z Karlovarského kraje, kteří nemusí letos cestovat na jiná letiště a naopak mohou pohodlně odletět přímo do Antalye. Zájezdy určitě zaujmou i místní zahraniční klientelu, která si tuto oblast velmi oblíbila,“ uvedl Stanislav Zeman, generální ředitel Čedoku.

Cestovatelé budou moci poznat Turecko z pláže i prostřednictvím poznávacích okruhů, například během návštěvy travertinových kaskád Pamukkale, prvního hlavního města Osmanského impéria Bursy či metropolí Istanbulu a Ankary.

„Plánované charterové lety do atraktivní turecké destinace Antalye jsou skvělou novinkou pro karlovarské letiště. Přinesou letišti kýžené oživení po covidovém zimním spánku a samozřejmě i velmi žádoucí finanční výnosy. Při plné obsazenosti letadel by šlo až o 2 800 odlétajících pasažérů. Věřím, že s podporou letiště i kraje si tato linka mezi obyvateli regionu najde své cestující a že je to začátek dlouhodobější spolupráce s Čedokem,“ řekla Alice Justina Undus, jednatelka Letiště Karlovy Vary.

„Jsme velmi rádi, že karlovarské letiště bude moci díky spolupráci s Čedokem nabídnout lidem z našeho kraje možnost letět na dovolenou do Turecka přímo z krajského města. Kraj podpoří provoz linek a věříme, že je to první signál lepších časů karlovarského letiště,” okomentoval hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Přímé lety z Karlových Varů do Antalye bude pro Čedok realizovat letecká společnost Smartwings letadly typu Boeing 737-800 pro 189 cestujících. Doba letu potrvá přibližně tři hodiny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krajča (KSČM): Účelovost vládou prosazovaných změn volebních zákonů je zcela zjevná

4:31 Krajča (KSČM): Účelovost vládou prosazovaných změn volebních zákonů je zcela zjevná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korespondenční volbě