Jihočeský kraj: Třetí ročník Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice se stříbrným leskem

15.11.2013 5:42

Jihočeská metropole zatím zažila dva ročníky Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice. První se zapsal do historie vynikajícím výkonem Daniela Chebiiho, který se s časem 0:59:49 stal 20. nejrychlejším půlmaratonem roku 2012 na světě. Druhý ročník si úrovní organizace a profesionálními službami pro běžce vysloužil stříbrnou známku kvality od Mezinárodní asociace atletických federací (IAAF). Co přinese třetí ročník?

Jihočeský kraj: Třetí ročník Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice se stříbrným leskem
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

V sobotu 7. června 2014 v 19 hodin vyrazí z náměstí Přemysla Otakara II. 2 800 vytrvalců a za zvuků Smetanovy Vltavy se vydají na půlmaratonskou trať. České Budějovice se opět mohou těšit na světové elitní atlety, českou vytrvaleckou špičku i na davy nadšených amatérských běžců. Na trati dlouhé 21,0975 km si budou užívat krásy jihočeského města, podpory diváků podél trati a nezapomenutelné atmosféry mezinárodního závodu.

První červnová sobota je běžeckým svátkem pro zkušené maratonce i pro ty nejmenší. Rodiče, děti, prarodiče, mladí sportovci a všichni ostatní milovníci běhu se mohou přihlásit na dm Rodinný běh. Tří kilometrová trať je navržena tak, aby ji zvládl každý. Všichni účastníci se mohou těšit na běh centrem města s diváckou kulisou, podobnou jako u půlmaratonského závodu, a v cíli čeká na každého medaile. dm Rodinný běh startuje v 17 hodin, dvě hodiny před hlavním závodem.

Závody RunCzech běžecké ligy si získaly věhlas nejen svou atmosférou, ale i vysokou úrovní organizace a profesionálními službami pro běžce. „Udělení stříbrné známky kvality IAAF Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice prokázalo, že je to špičkový světový závod. Být v elitní společnosti takových měst jako je Toronto, Osaka, Madrid, Benátky nebo Hong Kong je velkou poctou nejen pro nás, ale i pro město a celý region,“ prohlásil Zoran Bartek z organizačního týmu.  

Registrace na rok 2014 jsou již otevřeny. Využijte speciálních cen, které platí až do 10. ledna 2014. Stanete-li se navíc členem Českého maratonského klubu, získáte startovné na půlmaraton za 600 Kč. Členství vás nic nestojí, při registraci stačí zaškrtnout jedno políčko a sleva na startovném všech závodů RunCzech běžecké ligy a členské slevy od našich partnerů jsou vaše.

Startovné na Mattoni 1/2Maraton České Budějovice může být i originálním dárkem pod stromeček. Darujete tak zážitek z běhu a hlavně ten pocit v cíli, který nelze ničím nahradit.

Více informací na www.runczech.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.