John (VV): Sbohem bez šátečku, šéf GIBS rezignoval

23.05.2014 14:46

Šéf GIBSu Bílek rezignoval.

John (VV): Sbohem bez šátečku, šéf GIBS rezignoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

Podle důvěrných informací rezignoval dnes na svůj post ředitele Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Ivan Bílek. Muž Ivana Langera, kteý se nebál použít nezákonných prostředků k likvidaci policejního prezidenta Petra Lessyho.

Nevíme ještě přesně, co je za Bílkovou rezignací, ani jak bude oficiálně zdůvodněna, ale každopádně kdyby byl býval měl kousek důstojnické cti v těle, už dávno svůj post opustil. Bílek posvětil lživou kampaň proti nezávislému policejnímu prezidentovi Lessymu, kterého VV přes půlroční Nečasův odpor nakonec s obrovským úsilím prosadily. Proč to tehdy Bílek udělal? I zásluhou Lessyho se v ČR konečně začalo vyšetřovat také v nejvyšších patrech politiky, začal se konečně zabavovat majetek z trestné činnosti a policie začala fungovat. Vlastně hlavně díky Lessymu, který zrušil nařízení, jímž všichni vyšetřovatelé museli na prezidium hlásit, koho a proč vyšetřují, ztratili kmotři a zkorumpovaní politici informační náskok. Proto od nich přišla objednávka zničit Lessyho, Martince a další, zatlačit znovu policii do kouta, aby se přestala míchat do velkých krádeží ve velké politice. Věci veřejné prostě prosadily odšpuntování policie, od níž předtím nepřicházely hrozby pro vlivné zločince. Bylo tedy třeba zničit jak Věci veřejné, tak všechny, kteří v policii odšpuntování dříve zakázaných vyšetřování prováděli. A právě na špinavou práci v řadách policie byl tehdy povolán Bílek, oblíbenec Ivana Langera, kterého s obrovskou vehemencí prosazoval do funkce Petr Nečas.

reklama

autor: Radek John

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…