Kohout (ANeO): Každý máme právo na důstojnou smrt

23.08.2014 16:46

Otevřený dopis ministru zdravotnictví ČR

Kohout (ANeO): Každý máme právo na důstojnou smrt
Foto: Lukáš Kohout - profil
Popisek: Lukáš Kohout

Vážený pane ministře,

opět se v ČR skloňuje téma eutanazie. Jsem přesvědčený, že člověk má právo na takové rozhodnutí, které učiní, když si je vědom toho, že jeho život díky nesnesitelným bolestem je u konce. Jsem přesvědčený, že člověk má právo rozhodnout o svém životě v době, kdy je mu zřejmé, že medicína, zde nemá již své místo.

Vážený pane ministře, jsem si plně vědom, že s tímto názorem asi jako lékař nebudete souhlasit, ale ptám se zcela otevřeně, je důstojné, aby se občan – pacient trápil v bolestech, kdy léky již na potlačení bolesti nestačí?, osobně jsem přesvědčený, že každý máme právo na důstojnou smrt.

Pacient, který se pro takový odchod – dobrovolný odchod rozhodne, chápe svoji bolest mnohem hůře, než lékař, který má pouze povinnost bolest tlumit. Jsem přesvědčený, že jednu část obyvatelstva, bych v bolestech bez nároku na dobrovolný odchod ponechal, tím mám na mysli gaye a lesby, neboť tato okrajová společnost si za své trápení může sama.

Vážený pane ministře, myslíte si, že je humánní, když se jako majitel psa rozhodnu pro jeho těžkou nemoc dojít s ním k veterináři a nechat ho utratit?, také jsem rozhodl o jeho konci, neboť se nemohu dívat na jeho trápení v bolestech. Žijeme v 21. století a je velice nemorální, že pacienti si nemohou rozhodnout o svém dobrovolném odchodu ze světa, tak jako rozhodnu, já o odchodu zvířete.

Jsem plně přesvědčený, že případ, který se stal v Rumburské nemocnici, kdy zdravotní sestra zřejmě splnila přání pacienta, je jen ukázka zvrácenosti našich zákonů. Tato zdravotní sestra má být uznána jako hrdinka dnešní doby, neboť se postavila zvrácenosti našich zákonů a pomohla, tak od trápení pacientce, kdy ona sama již věděla, že její život se dá počítat na hodiny, maximálně dny.

Vážený pane ministře,

jako místopředseda neparlamentní strany ANeO si Vás dovoluji požádat, abyste vypracoval zákon o eutanazii a ukončil trápení mnoha tisíců lidí v bolestech.

Tímto zákonem se ukáže teprve, že jste sociální demokrat na svém místě.

S pozdravem,

Lukáš Kohout

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Kohout - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…