Koten (SPD): Kudy sem syrští migranti jdou, jakou cestou?

08.09.2022 21:44

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 8. září 2022 k uprchlíkům z Blízkého východu.

Koten (SPD): Kudy sem syrští migranti jdou, jakou cestou?
Foto: Archiv Radka Kotena
Popisek: Radek Koten, poslanec SPD

Děkuji, vážená paní místopředsedkyně. Vážený pane ministře, zachytil jsem tento týden v článcích na Seznamu v podstatě takové postesknutí, že nám sem pan Erdogan posílá Syřany atd., nicméně nepochopil jsem z toho, zda tedy jdou nějakou balkánskou cestou, nebo kudy sem vlastně jdou ti Syřané, a chtěl bych se vás touto cestou zeptat, zda je tedy už přehled o tom, kudy sem tito migranti jdou, jakou cestou, protože nárůst oproti loňskému roku je tam deklarován z nějakých 1 350, nyní k 31. srpnu jich bylo 3 652, a tuším předevčírem bylo zadrženo někde v okolí slovenské hranice dokonce i 150 Syřanů. Takže ten tlak je opravdu velký a já bych byl rád, pokud by bylo možné tady tomu nějakým způsobem zabránit, abyste tedy udělal takové opatření, aby ti lidé se k nám na naše území už pak vlastně nedostávali.

Ještě bych se vás chtěl zeptat na jednu celkem zajímavou věc. My jsme dnes byli na tiskové konferenci strany ANO nebo hnutí ANO, tak jsme byli svědkem rezignace paní místopředsedkyně, jejím prostřednictvím, a já si kladu stále otázku, zda tedy tady neměříme stejný metrem, protože vy jste vlastně předsedou hnutí STAN. Dá se říct, že o těch kauzách, které vaše strana má, tak jste tak nějak věděl, a vy tedy nerezignujete. Tak to je má druhá otázka. Děkuji za odpovědi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sehnalová (SOCDEM): Dosud není území celé ČR leteckou záchrankou pokryto rovnoměrně

13:02 Sehnalová (SOCDEM): Dosud není území celé ČR leteckou záchrankou pokryto rovnoměrně

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k letecké záchrance.