Koudelka (TSS): Nejvyšší správní soud: Požadavek testů a očkování na zahrádkách byl nezákonný

04.07.2021 13:06 | Komentář

Nejvyšší správní soud rozhodoval o zákonnosti opatření Ministerstva zdravotnictví umožňující vstup na restaurační zahrádky jen testovaným a očkovaným.

Koudelka (TSS): Nejvyšší správní soud: Požadavek testů a očkování na zahrádkách byl nezákonný
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Na návrh zlínského krajského předsedy Trikolory Svobodných Soukromníků Libora Lukáše zastoupeného advokátem Zdeňkem Koudelkou z jihomoravské Trikolory prohlásil rozsudek Nejvyššího správního soudu z 2. 7. 2021, 9Ao 8/2021, že požadovat test na covid či očkování při využití služeb restauračních zahrádek podle mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví z 19. 5. 2021 bylo v rozporu se zákonem. Rozsudek konstatoval, že opatření nebylo odůvodněno tak, aby bylo patrné, proč je nezbytné. Rovněž ministerstvo nezdůvodnilo, proč preferuje imunitu z očkování (9 měsíců) před imunitou z prodělané nemoci (jen 180 dní).

Každý, koho policie či hygiena obtěžovaly vynucováním nezákonného opatření, může podat žalobu proti nezákonnému zásahu státu. Žádné pokuty nemohou být za nedodržení nezákonného opatření ukládány, a pokud bylo zahájeno přestupkové řízení, musí být zastaveno.

Trikolora Svobodní Soukromníci bude nadále bojovat proti nezákonným kovidistickým opatřením Ministerstva zdravotnictví.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…