Kovářová (STAN): Pane premiére, mám pro Vás dvě hádanky

03.12.2020 17:24

Projev na 72. schůzi Poslanecké sněmovny 3. prosince 2020 – interpelace premiéra Babiše k návrhu zrušení superhrubé mzdy

Kovářová (STAN): Pane premiére, mám pro Vás dvě hádanky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Republikový sněm Strany soukromníků. Místopředsedkyně STAN Věra Kovářová živě

Vážený pane premiére.

Při posledních interpelacích po hodině a půl čekání, kdy jsem si odskočila na toaletu přepudrovat nos, tak už jste mě postrádal. Takže já vám to dnes vynahradím a zopakuji tu samou interpelaci. A mám pro vás hned dvě hádanky.

Anketa

Má BIS vydat Zemanovi jména ruských agentů v ČR, pakliže je prezident chce znát?

84%
16%
hlasovalo: 23697 lidí

První hádanka zní: Kdo ve Sněmovně neustále hřímal, že superhrubá mzda je mega, mega podvod na voliče. A druhá hádanka zní: Víte, kdo v prosinci loňského roku v pořadu Václava Moravce řekl tato slova? "Víte, kolik by to stálo peněz, kdyby se zrušila superhrubá mzda na příští rok? 80 mld, takže deficit by byl 120 mld, ratingy pryč, Česká republika jde do kopru." A dotyčný pak pokračoval. "Toto je demagogie. Zničilo by to celé naše hospodářství. Zničilo by to celou ekonomiku a naše ratingy. My máme v programovém prohlášení vlády, že snížíme superhrubou mzdu na 19 %, ne na 15. Říkám, musíme plnit programové prohlášení vlády, takže tuhle demagogii si nechte. Vy chcete zničit veškeré rozpočty, chcete ohrozit důchodce." Myslím, že není nutno pokračovat.

A hned odpovím na tyto dvě hádanky. Ano, pane premiére, byl jste to vy. A proč jste s tímto návrhem, který se vám za 80 mld. zdál ještě vloni pro státní rozpočet naprosto zničující a demagogický, přišel nyní, na konci volebního období za takovéto špatné hospodářské situace, a to ještě v podobě poslaneckého návrhu? A navíc jste si to ani nepřišel obhájit v druhém, ani v třetím čtení. Bál jste se? No tak to je tedy ostudné. Takže se vás ptám: Proč tyto veletoče? Prosíme vás o vysvětlení.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…