Kozlová (ODS): Vyspělá společnost se dokáže postarat o zdravotně postižené občany

10.01.2022 16:47

Cenu Anděl 2021 za pozitivní přístup ke zdravotně postiženým získala Roska České Budějovice

Kozlová (ODS): Vyspělá společnost se dokáže postarat o zdravotně postižené občany
Foto: ODS
Popisek: ODS

Cena hejtmana Anděl 2021 za pozitivní přístup ke zdravotně postiženým je udělována v rámci krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením a mohou ji obdržet organizace, které se dlouhodobě vyznačují pozitivním vztahem k osobám se zdravotním postižením. A to v oblasti vzdělávání, zaměstnávání a volného času. Ve třetím ročníku si sošku anděla odnáší Roska České Budějovice. 

Anketa

Jste pro zrušení covid pasů, tedy pro to, aby neočkovaní mohli volně chodit kamkoliv?

89%
9%
hlasovalo: 24379 lidí

Roska je jedinou neziskovou organizací, která sdružuje osoby s roztroušenou sklerózou (RS) v Jihočeském kraji. Poskytuje pomoc a podporu lidem s tímto onemocněním a jejich blízkým. Cenu v podobě keramického anděla z Ateliéru Raboch v Trhových Svinech předala náměstkyně hejtmana pro sociální oblast Lucie Kozlová: „Opravdu zdravá a vyspělá je taková společnost, která se dokáže postarat o zdravotně postižené občany. A to nejen po stránce zdravotní, ale dokáže jim vytvořit podmínky pro plnohodnotný život nebo jim najít práci, popřípadě je sama zaměstnat. Jsem ráda, že Roska takovou organizací je a děkuji paní Švábové a všem zaměstnancům a spolupracovníkům za jejich perfektní, obětavou a příkladnou práci.“

Českobudějovická Roska má zhruba 80 členů. Kromě rekondičních pobytů a plavání provozuje vlastní tělocvičnu k rehabilitaci lidí s RS pod dohledem odborných lektorek. „Pravidelně se účastníme MaRSu, pořádáme Rozsviťme Budějce a organizujeme sportovně kulturní akci ke Dni roztroušené sklerózy. Naším hýčkaným dítětem je Trousíme se na Kleť, ale máme také turistický kroužek, děláme akce nordic walking a otužování,“ řekla předsedkyně českobudějovické organizace Věra Švábová s tím, že práce Rosky pozitivně ovlivňuje zdravotní stav klientů nejen konkrétními akcemi, ale i tím, že se přiměřeně podílí na zaměstnávání lidí s roztroušenou sklerózou. 

Více o Rosce České Budějovice naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…