Krumer (SPD): Namísto utužování zdraví pohybem se utužuje šikana a zvyšování daní

07.11.2023 11:17 | Komentář

Už je i hon na důchodce, teď na cyklisty, koloběžkáře, majitele bytů, zahradních traktůrků, bugin na golfových hřištích, že by měli platit násobné daně, anebo povinné ručení.... Buďte rádi, že se někteří alespoň trochu pohybují.

Krumer (SPD): Namísto utužování zdraví pohybem se utužuje šikana a zvyšování daní
Foto: archiv politika
Popisek: Vladislav Krumer

Jinak vidíme šinout se po ulici mnoho tlustých s nadváhou, kteří tím přežíráním a sezením v hospodě na desítkách piv téměř denně zatěžují náš zdravotnický systém. Stejně tak ti, kteří jenom sezením a koukáním do mobilů tloustnou a bez zdravého pohybu tím náš zdravotnický systém taky zatěžují. Ale nechybí ani v parlamentu a vládě. Míjet a dívat se na to v ulicích je taky jako pouliční smog. Mnoho těch s nadváhou jsou bohužel i děti, a za to nese odpovědnost rodina a školy všech stupňů, v čele s MŠMT.

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí

Ti s nadváhou nad určitý limit by měli platit nejméně dvojnásobné zdravotní pojištění. To nemají ti chytráci, kteří navrhují ta povinná ručení pro koloběžky vedle toho nic jiného na práci, než vymýšlet blbosti, šikanování občanů, zvaní a nadstandardní pečování o migranty a rozkrádání a posílání peněz z našeho rozpočtu do černých děr?

V ulicích jsou málo vidět policisté pochůzkáři, kteří by hlídali bezpečnost i chování lidí k sobě navzájem. Řešili s bezohlednými chodci, kteří často chodí v partách, s řidiči aut, která parkují neoprávněně i na parkovištích označených pro ZTP, ale také s cyklisty i koloběžkáři, aby nosili přilby a jako prevenci úrazů bez nich nejezdili. Ale těch, kteří jezdí bezohledně na koloběžkách, je menšina a podstatně menší než těch, kteří jezdí v autech. Často se bezohledně řítí přes přechody, namyšleně nesignalizují odbočování, ignorují hlavní a vedlejší komunikaci a dělají další přestupky.

Znáte někoho, kdo neporušil a neporušuje pravidla silničního provozu? A taky platí povinné ručení. Ale v tom, že zaplatí, to není. Je to v morálce a kultuře lidí, kteří si pletou svobodu s namyšlenou bezohledností. Taky přibývá i bezohledných chodců po chodnících, co ignorují druhé, a těch, kteří se bezohledně pohybují v obchodech a nákupních centrech. A často ani nemluví česky. A motorkáři, ti bezohlední se mezi nimi taky najdou.

Článek byl převzat z Profilu PaedDr. Vladislav Krumer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii