Laudát (KAN): Jedna mlčí

18.10.2020 14:03

Komentář na facebookovém profilu o mlčení církve k pandemii koronaviru

Laudát (KAN): Jedna mlčí
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

K dnešní situaci se vyjadřuje snad každý ať tak, či onak. A přesto, jedna by promluvit měla, ale zatím mlčí. Alespoň si to myslím, protože jsem silný hlas povzbuzení a naděje od ní neslyšel - katolická církev. A přitom to je právě ona, která by mohla ústy svých představitelů vyslat lidem poselství pokory, víry a z ní plynoucí naděje. Jazykem církve by asi měla zaznít reflexe situace, doby a stavu. Mělo by jasně zaznít, že vinou nedbalosti těch, kdo měli předvídat a vinou špatného příkladu a nevědomosti dalších, tito způsobili na vinici Páně spoušť a zkázu. Duchovní by se proti tomu měli postavit silou svých myšlenek a víry a měli by přispět k nápravě zla, které skrze naše vládce přichází na naši zemi.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Statisíce lidí žijí v obavách o své blízké, o svoji budoucnost, o svoje živobytí, tisíce prožívají utrpení v nemoci a co nejhoršího, desítky denně odcházejí z pozemského života na věčnost. Asi vaši lidé také bojují zápas ve vašich nemocnicích, hospicech či jiných zařízeních, ale k apoštolům víry patří i silné, jasné a povzbuzující slovo. Myslím, že to tak bývalo. A proč to není? Asi namítnete, že vaše poselství zaznívá v kostelech. Jenže tam mnoho lidí cestu nenachází. Asi namítnete, že zaznívá v náboženských pořadech. Jenže to asi nejsou zrovna hromadně sledované pořady. Vaše poselství do těžkých dob by mělo zaznít formou a způsobem, aby ho slyšel každý.

Česká společnost se do doby před čínským virem nevrátí. Mnoho lidí bude tváří v tvář současné situaci přehodnocovat svoje životní hodnoty. Tisíce lidí zůstanou se svým žalem sami. Někteří začnou vyhledávat jiné životní hodnoty. A vy? Jste poblíž a nabízíte pomocnou ruku? Jste u toho a nabízíte víru a naději?

Přeji klidný víkend k přemýšlení.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…