Laudát (KAN): Pimprlata za řečnickým pultem by měl někdo z koalice odpinknout

14.01.2022 7:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k jednání Poslanecké sněmovny

Laudát (KAN): Pimprlata za řečnickým pultem by měl někdo z koalice odpinknout
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Konečně po dlouhých osmi letech skončil nezodpovědný mejdan nejdříve Babiše se sociálními demokraty a lidovci, potom Babiše se sociálními demokraty za podpory komunistů a SPD. Neměl jsem šanci celý den poslouchat to divadlo, ale nad ránem jsem chvíli dění ve sněmovně sledoval. Taktika mlčení a pokusů o slušnou argumentaci ze strany koalice na pakáž nestačí.

Škoda, že koalice nemá ve sněmovně někoho, kdo by sice slušně, ale rázně vykázal žvanily z ANO a SPD do patřičných mezí. Je za nimi rozvrácená země, poškozená pověst ve světě a hrozivě rozvrácená společnost. Nevyvratitelnou pravdou je, že skoro každý z ANO a SPD má máslo na hlavě a k tomu se nesmí mlčet. Převzali zemi na začátku oživení začátkem roku 2014 se stabilizovanými financemi, slušnou pověstí. Co z toho zbylo na začátku roku 2022?

Asi není třeba situaci rozvádět. Je zcela jasné, proč Babiš nedělal problémy s předáním moci. Způsobit takový marast, tak by utekl od odpovědnosti skoro každý. Předvádět zbytečné divadlo celou noc je k ničemu. Občas je přece jenom potřeba použít na hrubý pytel hrubou záplatu, praví staré přísloví. O jeho funkčnosti jsem se přesvědčil při svém posledním veřejném vystoupení ve sněmovně v roce 2017.

Komunisté tehdy už několikátý čtvrtek blokovali hlasování o obchodní smlouvě mezi EU a Kanadou. Opozice seděla nečinně v lavicích a mlčela. Po neúspěšných pokusech v kuloárech, aby někdo s perspektivou pokračování v politice promluvil, jsem si vzal dvouminutovou technickou poznámku a pronesl svoji poslední větu ve sněmovně: "nechte si těch keců". Opozice se probrala, začala asi dvouhodinová hádka. Ale při dalším kole projednávání komunisti zalezli a smlouva mohla být schválená.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

20:18 Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům ministra pro evropské záležitosti Dvořáka o…