Laudát (KAN): Když titul, tak proč ne rovnou profesora

19.07.2019 10:01

Komentář na facebookovém profilu k rozruchu kolem titulu prezidenta Svazu průmyslu a dopravy Hanáka.

Laudát (KAN): Když titul, tak proč ne rovnou profesora
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Vzdělanec navýsost evropský..., jistě si vzpomínáte na dialog z éry skandálu na plzeňských právech - "Nezašel bys v sobotu na pivo?". "Nemůžu, musím se o víkendu zastavit v Plzni a vyštudovat práva". To větší trable s titulem má Jaroslav Hanák, toho času prezident Svazu průmyslu a dopravy. Tomu už bylo prezidentování lobbystickému spolku málo a k životnímu štěstí mu chyběl titul. A když titul, tak proč ne rovnou profesora.

A tak se pochlubil a má z toho nešťastník ostudu. Oxfordský titul profesora mu udělil spolek EBA ukrajinského otce a syna Savvovových Ivana a Antona. Předání se uskutečnilo v italském Miláně. Jak symbolické. V češtině je takové krásné slovo majlant, které se spojuje s penězi. Když se řekne, že to stojí majlant, tak to je tak drahé, že to stojí za všechny prachy. Majlant je počeštěné Mailand, což je německé exonymum pro italské Miláno.

V druhé polovině 19. století čeští vojáci ve službách císaře spatřili pro ně ohromující bohatství Milána při tažení proti Lombardii. Od té doby používali slovo majlant pro velké bohatství, pro hodně peněz. Hanák sice popírá, že by za titul profesora ukrajinským krajánkům zaplatil, ale kdo ví? Kdyby to přiznal, asi by byl ještě více terčem posměchu, než je. Takhle to končí, když vám nestačí JUDr z Plzně! Až Hanáka potkám, určitě se zeptám, jestli si v tom Mailandu zazpívali Gaudeamus igitur?

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …