Luzar (KSČM): Bavme se o tom, kolik je v České republice bezdomovců

04.06.2020 22:34

Projev na 50. schůzi Poslanecké sněmovny 4. června 2020 k skupinám občanů, kterým se nedostalo pomoci

Luzar (KSČM): Bavme se o tom, kolik je v České republice bezdomovců
Foto: KSČM
Popisek: Leo Luzar, KSČM

Dámy a pánové,

společně s vámi jsem to vydržel poslouchat. Bylo to zajímavé, paní ministryně. Přehlídka zajímavých výstupů, chronologicky v čase shromážděná. Zaujaly mě dva momenty, ty závěrečné dva momenty. Jestliže operujete tím, že jste poskytli ubytování bezdomovci za 49 korun /to je ten argument/, tak proč jen na jednu noc? A vy to poskytujete za každou noc zvlášť a zvlášť tu agendu děláte? Nebo to děláte hromadně, a potom by ta částka musela být logicky v součtu vyšší? Čili používáte argument, který není v pořádku.

Když tak nemáte ráda zkreslovací argumenty, tak se bavme o tom, kolik v České republice bezdomovců a na kolik dní si požádalo o tuto dávku. Potom to dejme do čísel do tabulky a budeme vědět přesně, jak dalece v této věci ve prospěch bezdomovců jste postupovali. A je to jedna z nejohroženějších skupin v této době koronakrize. To si uvědomme. To jsou lidé, kteří i o ten minimální příjem, který mají ze sběru druhotných surovin, z různých žebračenek apod., prostě o to všechno přišli. Oni jsou úplně bez. A vy tady operujete jedním noclehem, protože je za 50 korun, aby to vyšlo do té sumy. Zkusme tu statistiku a možná to bude lepší.

Totéž se týká těch vězňů. Kolik věznic propustilo vězně v době koronakrize, kolik z nich si požádalo o tuto dávku, jak byla vyplacena, když jsme u statistiky? Ale o to přece nejde.

Přiznám se, nejvíce mě nazdvihla ta vaše poznámka - my jsme geniální, ale lidé jsou nevděční. Oni si nepřišli. Oni si nepožádali. A my nevíme proč. Odpovídám: Oni jsou nevděční. Oni nevidí velkorysost té pomoci a prostě si nepřišli. Nebo je ta pomoc špatně nastavena? Neměla by být nastavena jinak?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…