Mašek (ANO): ANO má prostě koaliční potenciál, který se blíží nule

25.01.2024 17:01

Projev na 88. schůzi Poslanecké sněmovny 24. ledna 2024 ke korespondenční volbě.

Mašek (ANO): ANO má prostě koaliční potenciál, který se blíží nule
Foto: STAN
Popisek: Martin Exner

Dobré dopoledne, paní předsedající. Vážený pane ministře, vážené kolegyně, vážení kolegové, chtěl bych prostřednictvím paní předsedající reagovat na paní kolegyni Mračkovou Vildumetzovou. Váš problém není v tom, že by měli, nebo neměli volit občané v zahraničí, čeští občané mají prostě volební právo, ale musíte se také trošku snažit jim něco nabídnout. Vy předjímáte výsledek voličů v zahraničí a musíte prostě se o ně snažit stejně jako o voliče se stejným volebním právem v České republice.

Dále bych chtěl reagovat na to, že koalice není žádný podvod na voličích. Koalice je naprosto legitimní podle zákona o volbách a je naprosto legitimní, když ty koalice potom sestaví většinovou vládu. Tam problém ANO zase je v tom, že bohužel má prostě koaliční potenciál, který se blíží nule.

A za třetí bych chtěl říci nebo se ohradit proti tomu, že s opozicí nemluvíme. To říkáte zde opakovaně a říkáte to poté, co jsme různé zákony projednali opakovaně na výborech, a i dnes tady projednáváme tento zákon již přibližně 50 hodin, z čehož vaše argumenty jsme pozorně poslouchali, já jsem tady většinu té doby seděl a pořád se opakujete. A myslím, že by slušelo tomu podstatně méně, stačilo by, že to řeknete za 10 hodin. Takže neříkejte, že se to tady nebude projednávat, bude se to určitě projednávat minimálně na výboru pro bezpečnost, kam patří Ministerstvo vnitra, a tam budeme mít jistě dostatek času to opakovaně projednat. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.