Matoušková (STAN): Už se o logiku a péči o lidi nejedná. Zatracené ANO

14.07.2021 10:06

Komentář na facebookovém profilu ke stavebnímu zákonu.

Matoušková (STAN): Už se o logiku a péči o lidi nejedná. Zatracené ANO
Foto: STAN
Popisek: Ing. Michaela Matoušková, MPA, členka předsednictva STAN

Sorry jako, ale tohle už je fakt mimo.... Mimo nedokončenou reformu státní správy, která měla ve svém cíli znamenat decentralizaci - tedy úřad blíže k občanovi. Co je tu to zatracené ANO, už se o logiku a péči o lidi nejedná. Jde to z kopce a novým stavebním zákonem ta cesta nabírá na rychlosti. Samozřejmě, že benzín do tohodle vraku dolila KSČM - jak jinak, v době demokracie, že?!

Takže ať žije centralizace - jestli něco trvalo dlouho, tak teď se teprve máme na co těšit. Investovat můžeme chtít, ale než si získáme patřičné povolení, bude to trvat ještě dýl a nebo budeme velmi překvapeni, kdo vše se k němu nevyjádřil a bude celý proces následně napadat. A teď se těch chytráků, ano už opravdu rozčileně, ptám, kde ty úřady budou, když jsou nyní v prostorách obcí a měst? Jací úředníci v nich budou pracovat, když ty současné si vychovaly a vzdělaly obce a města? Kde budou ty archivy, které jsou dnes na obcích a městech? Kolik to vše bude stát daňového poplatníka - občana - ten superúřad a celá agenda? O kolik úředníků opět nabobtná státní správa? To bych tu byla do zítra. Abych jen nelamentovala, tak ale musím poděkovat paní Horníčkové z Chvaletického úřadu - ta totiž vždy vše připravila nejen včas, ale i s veškerou péčí a vstřícností k lidem. Někde to prostě jde, někde to je horší, ale co bude po novu, to ani nechci vidět. O způsobu přípravy zákona a jeho zázračném vylovení ze šuplíku ani psát nebudu, to ať si sáhne do svědomí ministerstvo a Hospodářská komora. Mě už prostě štve, kam ten náš stát spěje napříč všemi ministerstvy. Lidi ...probuďte se prosím, dokud je za 5 min 12.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blaha (ODS): Další důkaz, že Rusku se nepříčí absolutně nic

16:05 Blaha (ODS): Další důkaz, že Rusku se nepříčí absolutně nic