Ministr Blažek: Oceňuji iniciativu Soudcovské unie

23.03.2022 21:45 | Tisková zpráva

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek oceňuje iniciativu předsedy Soudcovské unie Libora Vávry nepodávat žaloby na zmrazení platů soudců.

Ministr Blažek: Oceňuji iniciativu Soudcovské unie
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

Koncem února rozeslal předseda Soudcovské unie Libor Vávra všem soudcům dopis, ve kterém je vyzval, aby se ozvali proti zmrazení svých platů, o kterém rozhodla sněmovna kvůli rozpočtovému schodku. Ve středu 2. března 2022 pak prezident Soudcovské unie rozeslal druhý dopis, ve kterém naopak vyzývá soudce, aby žaloby na stát právě s ohledem na probíhající konflikt na Ukrajině a dopadům na Českou republiku v souvislosti s přílivem uprchlíků, nepodávali.

„Velice oceňuji podnět některých soudců a výzvu předsedy Soudcovské unie Libora Vávry nepodávat žaloby kvůli platům v době, kdy probíhá válka na Ukrajině a je zřejmé, že bude mít obrovský dopad na český rozpočet. Rád bych poděkoval za tento uvážlivý krok,“ uvedl Pavel Blažek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

18:14 Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hledání nového ministra pro vědu a výzkum.