Ministr Brabec: Od nových náměstků si slibuji odbornost, poctivost a pracovitost

04.02.2014 10:37

Ministr životního prostředí Richard Brabec v pátek 31. ledna po svém uvedení do funkce odvolal všechny náměstky ministra z funkce. Na jejich pozice jmenoval nové vedení ministerstva.

Ministr Brabec: Od nových náměstků si slibuji odbornost, poctivost a pracovitost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Ministerstva životního prostředí ČR

„Od nových náměstků si slibuji odbornost, poctivost a pracovitost. Při jejich jmenování jsem jim zdůraznil, že se jedná o krizový management, který má resort co nejrychleji stabilizovat a posunout ho na úroveň fungujícího úřadu. Jsem si jist, že svoji misi nové vedení zvládne,“ říká ministr životního prostředí Richard Brabec.

Náměstkem ministra pro sekci úřadu ministerstva byl jmenován pan Jan Landa. Dosud působil jako tajemník Městského úřadu Lovosice. V předchozích zaměstnáních prošel manažerskými pozicemi v průmyslu a bankovnictví.

Náměstkem ministra pro sekci fondů EU, ekonomiky a politiky životního prostředí byl jmenován pan Jan Kříž. V minulosti působil na Ministerstvu životního prostředí jako ředitel odboru Operačního programu Životní prostředí, problematice evropských fondů se věnoval také na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy.

Náměstkem pro sekci státní správy byl jmenován pan Vladimír Mana. Před nástupem do pozice náměstka působil jako vysokoškolský pedagog na Ostravské univerzitě a Masarykově univerzitě Brno.

Náměstkem ministra pro sekci ochrany přírody a krajiny byl jmenován pan Vladimír Dolejský. Doposud pracoval jako ředitel Školního lesního podniku Masarykův les Křtiny Mendelovy univerzity v Brně. Na Ministerstvu životního prostředí v minulosti působil jako ředitel odboru péče o národní parky.

Náměstkyní pro technickou ochranu přírody byla jmenována paní Berenika Peštová. Ve své profesní kariéře se celý život zabývá odpadovým hospodářstvím.

Ministr životního prostředí Richard Brabec zrušil ke dni 31. ledna 2014 panu Jaroslavu Hrubešovi pověření k řízení Státního fondu životního prostředí České republiky a k 3. únoru pověřil řízením SFŽP ČR Petra Valdmana. Petr Valdman byl zároveň k 1. únoru jmenován náměstkem ředitele pro úsek organizačně - právní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…