Ministr Chládek: Problémy s kapacitami ZŠ a MŠ by se měly vyřešit do tří let

16.06.2014 20:39

ČSSD prosadila další ze svých programových priorit.

Ministr Chládek: Problémy s kapacitami ZŠ a MŠ by se měly vyřešit do tří let
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Vláda na svém zasedání v pondělí 16. června schválila navýšení finančních prostředků na rozšíření kapacit v mateřských a základních školách. Ministr školství Marcel Chládek požádal kabinet o navýšení financí v rámci návrhu státního rozpočtu pro rok 2015 v rozpočtu MŠMT s cílem zahájit dotační program s názvem Rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol zřizovaných územně samosprávnými celky .

V národním fondu bude k dispozici jeden a půl miliardy a v evropském pak 12 miliard korun. ČSSD tak splnila další ze svých programových priorit.

Hlavním cílem rozvoje kapacit v oblasti regionálního školství je nastavit dlouhodobý systém podpory, a to ve vazbě na demografický vývoj a potřeby trhu práce. Podpora bude v sobě zahrnovat jak novou výstavbu, tak rekonstrukce a modernizace stávajících kapacit, a stejně tak pořízení a modernizaci vybavení a zařízení. K navýšení kapacit budou využity jak zdroje státního rozpočtu, tak prostředky ze strukturálních fondů EU.

Zahájení realizace tohoto programu z prostředků MŠMT je navrženo v úzké vazbě na řízení podpory kapacit v oblasti regionálního školství z programů ostatních kapitol státního rozpočtu a připravovaných operačních programů financovaných ze strukturálních fondů EU. „Očekávám, že se problémy s kapacitami základních a mateřských škol vyřeší do tří let. Vznikem tohoto fondu řešíme problém, který byl dlouhodobě minulými vládami zanedbáván,“ říká ministr školství Marcel Chládek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce