Ministr Válek: Našimi prioritami jsou onkologie, vzácná onemocnění, očkování

03.10.2022 18:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke třem uplynulým měsícům českého předsednictví Radě Evropské unii.

Ministr Válek: Našimi prioritami jsou onkologie, vzácná onemocnění, očkování
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

Máme za sebou tři ze šesti měsíců českého předsednictví Radě EU, kdy čeští ministři řídí jednání ministrů z celé Evropské unie a naši odborníci koordinují jednání desítek až stovek pracovních skupin, odborů a výborů. Našimi zdravotnickými prioritami, jak často zmiňuji, jsou onkologie, vzácná onemocnění, očkování, posílení globální role Evropské unie v oblasti zdraví a pomoc Ukrajině. Právě zkvalitnění onkologické péče je hlavní zdravotnickou prioritou českého předsednictví. Chci, aby napříč Evropskou unií neexistovaly rozdíly v kvalitě péče. Toto téma je pro mě osobní a je pro mě velmi důležité.

Do Brna se v červenci na naši odbornou konferenci k onkologii sjeli ti největší odborníci z celé Evropy, formulovali společné závěry a ty byly následně podpořeny na neformálním jednání ministrů zdravotnictví EU a šéfů evropských zdravotnických institucí v Praze. Ještě nás kromě mnoha dalších akcí čekají i odborná konference ke vzácným onemocněním, k očkování a v prosinci také formální jednání ministrů zdravotnictví EU v Bruselu. Jsem rád, že od svých zahraničních kolegů jak v akademické, tak politické oblasti slyším chválu na organizaci #CZPRES a roli ČR v jednáních. Jsem přesvědčen, že naše předsednictví dotáhneme do zdárného konce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…