Ministr Válek: Putin porcuje Ukrajinu stejně jako kdysi Hitler porcoval Československo

01.10.2022 12:18 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k anexi ukrajinských oblastí Ruskem.

Ministr Válek: Putin porcuje Ukrajinu stejně jako kdysi Hitler porcoval Československo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

Vladimir Putin porcuje Ukrajinu stejně jako kdysi Adolf Hitler porcoval Československo. A historie má tendenci se v tomto opakovat. Akorát tentokrát jsou v hlavní roli místo nacistů Putin, jeho poskoci a páté kolony, které papouškují kremelskou propagandu. Nejprve to byly dvě pseudorepubliky na východě Ukrajiny, následně Krym a nyní si dělá nárok na další okupovaná území, která obsadil po invazi ze 24. února. Ano, můžeme být pyšní, že díky masivním dodávkám obranného materiálu Rusko nepohltilo celou Ukrajinu, ale nesmíme přistoupit na tuto salámovou metodu, protože její výsledek by byl stejný. Stojíme za Ukrajinou, jejíž nedělitelnou součástí jsou Krym i Chersonská, Záporožská, Doněcká a Luhanská oblast!

V naší společnosti převládá odmítavý postoj vůči ruské agresi. Projevuje se nebývalou solidaritou, finanční podporou i stavem veřejné debaty. Na to jsem obzvlášť pyšný. Ukazuje to, že naše demokracie dospěla.

Stále věřím, že ruští politici a generálové zodpovědní za invazi a napáchané válečné zločiny budou jednou hnáni před mezinárodní soudní tribunál. A když ne, věřím, že je nějaká forma spravedlnosti dostihne. Ne nadarmo se říká, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Co se našich rezidentních obhájců Kremlu týče, od nich pokoru a omluvu nečekám. Bohatě mi postačí, když zmizí v historii jako bezvýznamné figurky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…