Ministrová (TOP 09): Podporujeme další rozvoj dostihového závodiště

26.01.2018 16:50

Pardubické dostihové závodiště je skutečnou ikonou v České republice i v Evropě. TOP 09 podporuje další rozvoj závodiště, jehož součástí by do dvou let mohlo být i moderní kolbiště pro parkur, který se stane brzy olympijským sportem.

Ministrová (TOP 09): Podporujeme další rozvoj dostihového závodiště
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Zastupitelé TOP 09 při hlasování podpořili akcionářskou smlouvu Dostihového spolku, která je předpokladem pro investice na závodišti v dalších letech

Zastupitelé za TOP 09 si uvědomují významnost celého areálu a důležitost jeho rozvoje. „Závodiště má nejen obrovskou tradici, a také velkou prestiž ve světě. Jeho velký potenciál do budoucna městu může přinést další rozvoj turistického ruchu. TOP 09 bude také podporovat rozšíření a zkvalitnění nabídky pro jeho návštěvníky,“ říká zastupitelka za TOP 09 a členka představenstva Dostihového spolku Ludmila Ministrová.

„V plánu je vybudování zcela nové Síně slávy, v níž si budou moci lidé připomenout historické milníky závodiště a nejslavnější vítěze legendárního dostihu Velká pardubická,“ uvedla Ludmila Ministrová (TOP 09). Další vizí je nové moderní kolbiště. „Za pár let by se tak v Pardubicích nemusely pořádat pouze tolik sledované dostihy, ale také například závody v olympijských disciplínách parkuru, všestrannosti a drezuře," doplňuje zastupitelka města a členka představenstva Dostihového spolku Ludmila Ministrová.

Město investuje do areálu každý rok asi 6 milionů korun.  Kromě koňských sportů se v areálu každoročně koná mnoho dalších sportovních i společenských akci. Od běžeckých závodů, dětských dnů, po různé festivaly. „Investice města do závodiště jsou klíčové pro jeho rozvoj i kvalitu. Nabídneme občanům města další možnosti, jak trávit volný čas, a také přilákáme více zahraničních turistů, což pomůže místním podnikatelům a živnostníkům,“ dodala zastupitelka města za TOP 09 Ludmila Ministrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.